Toni de la Flor: L’estelada de la llibertat donec perficiam (fins aconseguir-ho)

Toni-de-la-FlorEl passat 28 de febrer va fer tres anys que Molins Decideix va fer la consulta per la independència a Molins de Rei i nosaltres, Molins de Rei per la Independència, som hereus d’aquest moviment, com ho és l’Assemblea Nacional Catalana de l’Assemblea de Catalunya.

El dissabte 2 de març a les 12 del migdia a la plaça de la Llibertat ens vam aplegar prop de 300 persones per deixar col·locada una estelada de forma permanent en un masteler posat expressament per això i fins que el nostre país aconsegueixi la independència.

Molins de Rei per la independència va pensar fer aquest acte per mantenir l’esperit i l’empenta que primer amb les consultes i després amb la gran manifestació del 11 de setembre passat, ens ha portat a pensar que el que abans era una utopia, avui pot ser una realitat, i per això si tots els catalans i catalanes ens mantenim units i fent pinya, Catalunya podrà assolir la llibertat i la independència, perquè units som un país imparable.

L’ANC va néixer amb un únic objectiu: que des de la transversalitat i l’associació de persones de diferents procedències ideològiques i d’arreu del territori treballéssim tots plegats per aconseguir un Estat propi i independent pel Principat, sense descartar que la resta dels Països Catalans ho aconsegueixin algun dia si són majoria els ciutadans que així ho vulguin.

Ni l’escanyament financer, ni les retallades ni la corrupció podran fer que ens aturem en aquest camí que hem triat. Som conscients que no ens ho posaran fàcil, però segur que ens en sortirem. Per això hem de ser una majoria social que hi estem a favor, i aquells que avui ho tinguem clar, hem de convèncer als que tenen dubtes perquè acabin votant a favor del SI en un possible referèndum o donant suport a una DUI.

Tenim la sort que aquesta setmana passada s’ha constituït un col•lectiu de 14 entitats que s’apleguen sota el nom d’El Clauer.cat i que han treballat per posar en comú els seus esforços i donar les respostes clau sobre la independència de Catalunya. Ho podeu comprovar al facebook o a les respectives pàgines de cadascuna d’elles (Assemblea.cat, Associació catalana de professionals, Associació de Municipis per la Independència, Cercle Català de Negocis, Ciemen, Col•lectiu Emma, Ens de Comunicació associativa, Fundació Catalunya Estat, La Fàbrica, Òmnium Cultural, Plataforma per la llengua, Plataforma pro seleccions catalanes, Sobirania i Justícia i Sobirania i Progrés).

El 10 de març de l’any passat l’ANC es va constituir i va aprovar els seus estatuts, reglament i full de ruta. En un any s’ha fet molta feina, amb la constitució de seccions locals o assemblees territorials a molts pobles i comarques, i també amb sectorials diverses que formen l’estructura de l’ANC juntament amb el secretariat nacional i l’executiva nacional. El dissabte 16 de març a Girona tornem a fer una assemblea general d’associats per actualitzar el full de ruta, donat que els esdeveniments es produeixen amb molta rapidesa i hem de revisar les accions que hem de prioritzar en aquest futur immediat que ja tenim aquí.

Res més , animar-vos a treballar pel país i per la gent que ara mateix passa dificultats per la crisi i la falta de feina, i també esperar que els polítics facin el que els toca fer: sinó, la societat civil els passarà al davant, els estirarà com ha passat aquest any 2012 i els passarà comptes.

 • carles joan

  La llibertat no es penja en una estelada. Massa fàcil, Toni. #

 • Teresa

  Lo lastimoso es que la bandera de la Pça Llibertat no dispone de autorización administrativa municipal para el uso de espacios pùblicos, tal como marca el Art. 98 de la Ordenanza Municipal de Convivencia Ciudadana , ¿Cada uno hace lo le que le da la gana en Molins de Rei? , ¿ Por que no se la meten en la panaderia y local de “tast” que tienen en la antigua panaderia de Les Escaletes” ¿ Tendremos, los vecinos que soportar la falta de estética y urbanismo de dicha badera, para siempre , al capricho de unos cuantos?

  • molinenc

   Teresa, no estás al dia

   • Teresa

    molinenc : Bueno, digamos que, la coloquen en la puerta de su nuevo flamante despacho de la Federació Obrera, por cierto,.. ¿ En qué se gastarán ahora, los dineros que el Ayuntamiento asigna generosamente de nuestro presupuesto municipal a los partidos políticos municipales para sus gastos? , ¿ En tasts?

 • Paula Moure via Facebook

  estelada de la llibertat??? pues nada con el paso de los años perdera color ” ja podeu espera nois”.Por cierto menudo éxito de asistencia no??

 • robin hood

  Teresa: si no le gusta la estelada por que no se calla, al menos usted que es jubilada como yo y hemos cantado el cara al sol muchos años, o ya no se acuerda. de la españa Fascista……….
  Lo del dinero a los partidos; ahì si le doy la razón………no hace falta que cada uno tenga un local ,
  y las capañas electorales se las pagen de sus sueldos…En fin: Visca Catalunya Independent.