Una marxa contra l’atur i la precarietat passa per Molins de Rei

La marxa contra l’atur, la precarietat i per una renda garantida va sortir de Sant Vicenç dels Horts amb destinació al Parlament de Catalunya passant per diverses localitats del Baix Llobregat. Cap representant de l’Ajuntament va mostrar el seu suport a la protesta al seu pas per Molins de Rei.

La capçalera de la marxa contra l'atur al seu pas per l'avinguda València // Jose Polo

La capçalera de la marxa contra l’atur al seu pas per l’avinguda València // Jose Polo

La marxa contra l’atur va ser una idea sorgida de l’assemblea d’aturats de Sant Vicenç dels Horts i va comptar amb la participació i el suport d’una cinquantena d’organitzacions socials, els principals sindicats i partits polítics com el PSC, ICV-EUiA, la CUP i ERC. La simbòlica protesta es va realitzar sota una intensa pluja el passat dijous 28 de febrer.

El punt d’inici de la marxa va ser la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts. Unes 200 persones van sortir del municipi veí a les 9 del matí i al voltant de les 10 van passar per Molins de Rei, entrant pel pont i travessant el municipi per l’avinguda València i l’avinguda Barcelona, arribant fins a Sant Feliu de Llobregat a través del polígon El Pla.

La protesta va continuar passant per Sant Joan Despí, Cornellà del Llobregat, l’Hospitalet i va finalitzar a les set de la tarda a les portes del Parlament de Catalunya després de recórrer uns 25 quilòmetres. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va rebre a una representació dels manifestants que li van fer entrega d’una carta reivindicativa reclamant feina i una renda mínima garantida per a les persones en situació d’atur sense ingressos.

Diputats de diversos grups parlamentaris també van intercanviar impressions amb alguns dels que havien participat a la marxa. En total, entre els que van fer el recorregut íntegre i els que van participar parcialment, prop d’un miler de persones van formar part de la marxa contra l’atur.

Nul·la representació institucional a Molins de Rei

A la capital del Baix Llobregat, l’alcalde ecosocialista de Sant Feliu, Jordi San José, va sumar-s’hi a la marxa al pas per la seva ciutat. Allà també els va saludar el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, el socialista Joaquim Balsera, amb qui van intercanviar opinions els manifestants a la sala d’actes de l’organisme comarcal.

En canvi, la marxa va passar per Molins de Rei i no va ser saludada per cap representant de l’Ajuntament de Molins de Rei. L’alcalde, Xavi Paz, no va fer un forat a la seva agenda per veure passar la marxa tot i que el PSC del Baix Llobregat va ser present des del primer moment a l’acte. Tampoc ho va fer cap membre de CiU, responsables en gran part de les polítiques econòmiques de l’Ajuntament de Molins de Rei en un moment en el que la taxa d’atur ha assolit xifres rècord a la vila.

Qui sí que va participar i va mostrar el seu suport a la marxa va ser el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas. El líder ecosocialista va començar la marxa a Sant Vicenç dels Horts i va finalitzar el seu recorregut al Consell Comarcal, a Sant Feliu de Llobregat, on treballa ocupant el càrrec de vicepresident de l’ens comarcal.

Recomanacions personalitzades