L’ANC instal·la una estelada de forma permanent a la plaça de la Llibertat

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana celebra una festa al voltant d’una estelada amb les actuacions d’Estel Solé i Ed Tulipa. Una bandera independentista ha quedat instal·lada de forma permanent a la plaça de la Llibertat en un acte amb prop de 200 persones.

Un grup de militants va pujar a la plataforma per penjar la bandera // J.M. Moneny

Un grup de militants va pujar a la plataforma per penjar la bandera // J.M. Moneny

Molins de Rei per la independència, la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), va instal·lar el passat dissabte 2 de març una estelada de cinc metres a la plaça de la Llibertat. Asseguren els responsables de l’entitat responsable de la bandera que estarà allà “fins la proclamació de la independència de Catalunya”.

L’enlairada de l’estelada va anar acompanyada d’una gran litúrgia en el que van anomenar la “festa de l’estelada”. L’acte va començar amb una ballada de sardanes mentre els membres de l’entitat “Mots i més a Molins” jugaven a un scrabble gegant. Al mateix temps, integrants de l’ANC venien productes independentistes en una paradeta.

Posteriorment, en un petit escenari va tenir lloc un recital de poesia de la mà de l’actriu i poetessa molinenca Estel Solé, que va posar veu a textos d’autors com Miquel Martí i Pol i va interpretar poesies pròpies, avançant algunes de les que inclou el seu últim llibre que tot just ara veu la llum. La festa va continuar amb la música d’Ed Tulipa, que va repassar algunes de les seves cançons en directe.

Prop de 200 persones es van reunir a la plaça de la Llibertat per veure com s'hissava una estelada // J.M. Moneny

Prop de 200 persones es van reunir a la plaça de la Llibertat per veure com s’hissava una estelada // J.M. Moneny

L’acte es va tancar amb el moment més esperat pels assistents: un grup d’organitzadors va pujar a la pèrgola que hi ha a la plaça de la Llibertat fent cantonada amb el passeig del Terraplè i el carrer Molí. Incomplint les mesures de seguretat bàsiques de qualsevol persona que pugi a un lloc així, els membres de l’Assemblea Nacional Catalana van fixar l’estelada en un màstil entre els aplaudiments de les prop de 200 persones que s’havien congregat a la plaça. La festa va finalitzar amb el cant dels segadors i un vermut popular.

Cuidar l’estelada

La instal·lació de l’estelada a la plaça de la Llibertat ha comptat amb el vist-i-plau de l’Ajuntament de Molins de Rei. Això sí, el manteniment i la seguretat del màstil, i la pròpia bandera, es deixen en mans de l’Assemblea Nacional Catalana. Per complir amb la normativa, el màstil s’ha adossat a la part interior de la paret de la pèrgola de la plaça de la Llibertat que fa cantó amb el passeig del Terraplè i el masteler que porta la bandera s’ha subjectat amb brides acollades a la part alta de la paret.

Recomanacions personalitzades