El col·lectiu de celíacs de Molins de Rei es presenta en societat

Neix el Col·lectiu de Celíacs de Molins de Rei, que vetllarà pels interessos de les persones que pateixen aquesta intolerància alimentària. Organitzen la campanya “Avancem cap a la igualtat” per garantir una major presència dels aliments sense gluten a les dependències municipals. 

Els membres del nou col·lectiu van estar acompanyats de les autoritats i de Rosa Maria Torralba, en representació del Col·lectiu de Celíacs de Catalunya // Jose Polo

Els membres del col·lectiu van estar acompanyats de Rosa Maria Torralba, en representació del Col·lectiu de Celíacs de Catalunya // Jose Polo

Molins de Rei ja té el seu propi col·lectiu de celíacs, que lluitarà per preservar els drets de les persones que no poden ingerir aliments amb gluten. S’han presentat en un acte que gairebé omple la Sala Gótica, aixecant l’expectació d’un bon grapat de molinencs. De moment, 15 persones formen part d’aquest col·lectiu que neix per “lluitar per la igualtat entre les persones que pateixen aquesta malaltia i la resta” segons explica un dels seus membres, Josep Raventós. “Volem crear un grup on poder ajudar-nos els uns als altres” diu Raventós qui també aposta per “conscienciar sobre aquesta malaltia”. Els membres del col·lectiu realitzaran compres col·lectives, sessions d’intercanvi de receptes i sessions de formació, entre altres iniciatives.

La nova entitat neix arran de l’aprovació per unanimitat d’una moció “per la igualtat de condicions dels celíacs”, durant el passat ple municipal del mes de març de 2012. Ho fa amb “el total suport de l’Ajuntament” segons declara la regidora de Sanitat, Anna Cantudo. L’alcalde, Xavi Paz, afirma que “l’Ajuntament ha de ser una eina per fer un poble més just recolzant iniciatives com aquesta”. El socialista ha remarcat durant la presentació del col·lectiu que “patim el risc de perdre la sanitat pública víctima de les retallades”.

“Avancem cap a la igualtat”

Durant les properes setmanes s’iniciarà la campanya Avancem cap a la igualtat realitzada pel propi Col·lectiu de Celíacs de Molins de Rei en col·laboració amb l’Ajuntament. D’aquesta manera es garantirà la presència de productes sense gluten a les màquines expenedores de les dependències públiques, es faran cursos de formació entre els restauradors locals per tal que puguin oferir plats aptes per a celíacs, s’augmentarà la presència d’aquests tipus de productes en les festes locals i s’augmentarà la visibilitat de les botigues que tenen productes sense gluten posant un cartell identificatiu i publicant un llistat de botigues a la web del consistori. A més, el proper 23 de març es realitzarà una xerrada amb la presència de Matilde Torralba, presidenta de l’Associació de Celíacs de Catalunya i la doctora Anna Aymaní, del CAP de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades