120 persones participen a una romeria a Montserrat

La parròquia de Molins de Rei ha celebrat la tradicional romeria anual a Montserrat amb la participació de 120 feligresos molinencs. La romeria, realitzada el diumenge 3 de març, ha inclòs una visita a la cripta del Terç de Requetès, un homenatge al feixisme a Catalunya.

El temps va acompanyar a les 120 persones que van participar a la tradicional romeria parroquial de Molins de Rei a Montserrat el passat diumenge 3 de març. Els molinencs, provinents de les parròquies de Sant Miquel Arcàngel i Sant Bartomeu de la Quadra, van passar una jornada de convivència i religiositat a la popular muntanya.

Els assistents a la romeria van visitar l’obra de Santiago Padrós, especialment el cambril de la Moreneta, l’escala de les santes i el baptisteri. Els molinencs també van estar a la cripta del Terç de Requetès, que habitualment està tancada i que es va obrir especialment per aquesta ocasió. Es tracta d’una cripta funerària construïda el 1958 que homenatja a 319 feixistes catalans morts durant la Guerra Civil i que formaven part dels requetès de l’exercit de Franco. Aquest espai demostra com l’església encara no ha fet l’exercici de memòria democràtica que altres institucions tracten de fer des de la transició i els molinencs van poder veure com encara s’exhibeix la bandera del Terç, pertanyent al bàndol nacional.

120 molinencs han participat a la romeria a Montserrat // Parròquia de Sant Miquel Arcàngel

120 molinencs han participat a la romeria a Montserrat // Parròquia de Sant Miquel Arcàngel

Com no podia ser de cap altra manera, els molinencs van assistir a la missa conventual. Al principi de la qual es va llegir un text de presentació dels feligresos de Molins de Rei i després es va participar a les ofrenes. Posteriorment es va produir la salutació del pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i tots els assistents van celebrar un dinar de germanor. El punt i final a la jornada de romeria la va posar una pregària de comiat al cambril de la Mare de Déu.

 • Teresa

  Vaya mal gusto, eso de ir a Montserrat y visitar precisamente una cripta funeraria fascista, con la cantidad de lugares bonitos que hay allí, como el museo, por ejemplo, Muy mal, muy mal gusto , ¿ Cual era la edad media de las/los romeristas? , Esto se está acabando.

  • jordi

   En una ocasion ya le dije que algunas veces tenia razón en sus comentarios, pero que la manera de exponerlos no era la correcta._No se si es senyora o senyor como he podido notar en alguna contestación que le han hecho, me da igual. Lo que si se desprende es que usted es una persona que vive amargada, no está conforme con nadie, esta descontenta consigo mismo, nada le parece correcto, sea lo que sea: político, social, religioso, cultural, etc._No se como actúa usted en su circulo de amigos, trabajo i familia, no pretendo darle ningún consejo porque creo que ya usted bastante mayor para saber lo que tiene que hacer._Por último, le diré que por mi parte no voy a leer ningun otro comentario firmado por usted y por supuesto contestarle. Puede replicarme mi escrito pero no le servirà de nada._Haré lo que he ido observando estan haciendo otras personas, ignorarle por completo, a ver si de esta manera se cansa de hacer este tipo de comentarios.__Y para acabar le diré que yo era la persona más joven de los que fuimos de Romeria a Montserrat, exceptuando algunos niños (15)

   • Teresa

    Jordi : Le agradézco que en una ocasion me dijese que algunas veces yo tenia razón en mis comentarios, Lamento que Ud crea que la manera de exponerlos no era la correcta. Tengo serios problemas con ese diario de Viu molins para que me tenga un respeto como ciudadana y me publique mis opiniones , que por otra parte, no creo que el hecho de ser señora o señor tenga que tener alguna importancia en la razón y la verdad de las cosas. No comprendo como Usted pueda llegar a la salomónica conclusión que sobre lo que llevo publicado en Viu molins, se desprenda de que yo soy una persona que vive amargada, que no está conforme con nadie, que esta descontenta consigo misma, que nada me parece correcto, sea de lo que sea: político, social, religioso, cultural, etc y que no sepa como actúo en mi circulo de amigos , trabajo i familia, y que crea que ya soy bastante mayor para saber lo que tengo que hacer. ¿ Verdaderamente cree Ud, que sé lo tengo que hacer con tantas desgracias a la vista?
    Tal como dice el dicho “ quien calla otroga” , y en los últimos años he observado detenidamente que la indiosincracia de muchas gentes de Molins de Rei con responsabilidades en el campo político, social, religioso, cultural, etc , por falta de argumentos a debatir a mis comentarios, aceptan su culpabilidad y sin argumentos, dan “la callada por respuesta”, y he observando que lo que estan haciendo esas personas, es el de ignorarme por completo, creiendo que de esta manera me cansaré de hacer comentarios. Pobrecitos, No saben lo que se hacen.

 • Xavier

  Només volia aclarir que la visita al Terç de Requetés tenia un interès exclusivament cultural, i precisament de divulgació de l'art i la cultura relacionades amb Molins de Rei. Com sabem, Santiago Padrós va crear a la nostra vila la famosa "Fàbrica del vidre" des d'on van sortir mosaics importants. Els de Montserrrat ho són, i per això els vam visitar: concretament, i entre d'altres, la capella de la cripta. Pel que fa a la ideologia política de Padrós, que queda ben reflectida a la cripta del terç de requetés, es va advertir a tots els molinencs "que no s'escandalitzessin" del que hi havia al voltant de la capella. Per cert, en aquest cas és ben clar que l'Església (i més concretament el monestir de Montserrat) ha fet amb escreix l'exercici de memòria democràtica, ja que per això aquesta cripta sempre està tancada al públic, i només s'obre quan algú ho demana per interès estrictament cultural, com va ser aquest cas el privilegi que vam tenir els romeus de Montserrat.