120 persones participen a una romeria a Montserrat

La parròquia de Molins de Rei ha celebrat la tradicional romeria anual a Montserrat amb la participació de 120 feligresos molinencs. La romeria, realitzada el diumenge 3 de març, ha inclòs una visita a la cripta del Terç de Requetès, un homenatge al feixisme a Catalunya.

El temps va acompanyar a les 120 persones que van participar a la tradicional romeria parroquial de Molins de Rei a Montserrat el passat diumenge 3 de març. Els molinencs, provinents de les parròquies de Sant Miquel Arcàngel i Sant Bartomeu de la Quadra, van passar una jornada de convivència i religiositat a la popular muntanya.

Els assistents a la romeria van visitar l’obra de Santiago Padrós, especialment el cambril de la Moreneta, l’escala de les santes i el baptisteri. Els molinencs també van estar a la cripta del Terç de Requetès, que habitualment està tancada i que es va obrir especialment per aquesta ocasió. Es tracta d’una cripta funerària construïda el 1958 que homenatja a 319 feixistes catalans morts durant la Guerra Civil i que formaven part dels requetès de l’exercit de Franco. Aquest espai demostra com l’església encara no ha fet l’exercici de memòria democràtica que altres institucions tracten de fer des de la transició i els molinencs van poder veure com encara s’exhibeix la bandera del Terç, pertanyent al bàndol nacional.

120 molinencs han participat a la romeria a Montserrat // Parròquia de Sant Miquel Arcàngel

120 molinencs han participat a la romeria a Montserrat // Parròquia de Sant Miquel Arcàngel

Com no podia ser de cap altra manera, els molinencs van assistir a la missa conventual. Al principi de la qual es va llegir un text de presentació dels feligresos de Molins de Rei i després es va participar a les ofrenes. Posteriorment es va produir la salutació del pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i tots els assistents van celebrar un dinar de germanor. El punt i final a la jornada de romeria la va posar una pregària de comiat al cambril de la Mare de Déu.

Recomanacions personalitzades