El rebut de l’aigua puja un 10%

La nova tarifa de l’aigua aprovada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona suposa un increment del 10,10% de mitjana a Molins de Rei. La pujada del rebut de l’aigua és la més gran dels últims anys tot i ser inferior a la que pateixen els municipis abastits per Agbar.

El dipòsit de la Font dels Casats és una mostra dels recursos hídrics propis dels que disposa Molins de Rei // IxMdR

El dipòsit de la Font dels Casats és una mostra dels recursos hídrics propis dels que disposa Molins de Rei // IxMdR

Aquest 2013 han entrat en vigor les noves tarifes de l’aigua arran de l’increment del cost que ha tingut l’aigua que es compra a Aigües Ter Llobregat, l’empresa concessionària del servei d’aigua en alta que es troba en procés de privatització. Les noves tarifes aprovades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona suposen un encariment del preu de l’aigua que arriba fins al 33% en alguns municipis. No obstant, a Molins de Rei l’increment ha estat més moderat i es queda en un 10,10% de mitjana. La justificació de CiU i PSC per recolzar a l’Àrea Metropolitana aquest increment és “evitar que les empreses subministradores entrin en dèficit”.

La raó per la que Molins de Rei no registra un increment tant alt com el d’altres municipis és perquè depèn en menor de mesura de l’aigua provinent d’Aigües Ter Llobregat ja que s’abasteix de recursos hídrics propis provinents dels pous de l’Urgellet i del Pla. Amb les fonts pròpies es cobreix el 90% de la demanda, evitant així la compra massiva d’aigua a tercers i evitant que les grans pujades de preu com aquesta repercuteixin, encara més, sobre les economies familiars.

Prop de 5 euros més de rebut trimestral

Així, la repercussió de la pujada sobre el rebut dels usuaris molinencs, a través de la concessionària Aqualia, oscil·la segons el seu consum i només té incidència sobre la quota de servei i el consum d’aigua. A títol orientatiu, segons fonts municipals, per un consum de 30 metres cúbics al trimestre el rebut s’incrementa en 4,43 euros, dels 62,52 euros que costava l’any passat als 66,95 euros d’aquest 2013. En el cas que es tractés d’un usuari abastit per AGBAR aquest increment representaria un 4,35% més fins als 69 euros.

En aquest sentit d’independència i autogestió dels recursos hídrics, des de l’Ajuntament destaquen a Viu Molins de Rei la importància de la planta potabilitzadora situada al carrer Narcís Monturiol, subvencionada per l’ACA amb un cost de 800.000 euros i adscrita al servei municipal. Fonts municipals la consideren una instal·lació cabdal per a poder aprofitar els recursos del pou de l’Urgellet, que són actualment el 30% de la demanda, i que pot arribar a doblar aquest percentatge.

Recomanacions personalitzades