56 persones participen en la 15a edició del voluntariat per la llengua

Un total de 56 persones, entre voluntaris i aprenents de català, s’han compromès a trobar-se des d’ara i fins al mes de juny per ajudar a practicar la conversa en català a estudiants que l’estan aprenent. Diversos estudiants s’han quedat sense poder participar per falta de voluntaris.

El Voluntariat per la llengua arriba a la seva quinzena edició a Molins de Rei i ho fa mantenint el mateix esperit de sempre: ajuntar persones catalanoparlants amb d’altres que volen aprendre. L’objectiu és que les persones que l’estan aprenent agafin l’hàbit d’usar-lo en qualsevol moment a partir de la seguretat proporcionada per les hores de conversa amb la persona voluntària.

En total seran 56 persones entre voluntaris i aprenents els que es trobaran des d’ara i fins al mes de juny en 15 hores de conversa. A més, aquest cop comptaran amb la complicitat d’una setantena de comerços que també es comprometen a atendre en català a aquells que l’estan aprenent per tal de que el puguin posar en pràctica. “Amb un petit joc de preguntes i respostes volem que aprenent, voluntari i dependent o dependenta estableixin una relació en català que els permeti anar modificant l’`habit lingüístic que fins ara uns i altres han seguit”, expliquen des del Servei Local de Català.

Les parelles lingüístiques es van conèixer en un acte celebrat a la Federació Obrera // Ajuntament de Molins de Rei

Les parelles lingüístiques es van conèixer en un acte celebrat a la Federació Obrera // Ajuntament de Molins de Rei

Per la seva banda, diverses entitats culturals i veïnals obren les seves portes com a punt de trobada de les parelles lingüístiques. L’aspecte negatiu d’aquesta edició, segons expliquen des de l’organització, ha estat “no poder donar parella a tots els aprenents que ens en van sol·licitar i set se n’han quedat sense”. El Servei Local de Català manté oberta la inscripció de nous voluntaris que vulguin ensenyar el català a aprenents per poder atendre tota la demanda.

Recomanacions personalitzades