Xavi Martí intenta publicar el seu primer llibre de contes a través del mecenatge popular

El periodista molinenc Xavi Martí busca el finançament per publicar el seu primer llibre de contes a través de la plataforma de mecenatge popular Verkami. “L’hora dels gossos i altres relats” recull 18 relats curts que veuran la llum si arriba als 800 euros necessaris per la publicació.

Imatge de la campanya de micromecenatge "L'hora dels gossos i altres contes" // Verkami

Imatge de la campanya de micromecenatge “L’hora dels gossos i altres relats” // Verkami

“L’hora dels gossos i altres relats” és el títol del llibre de contes del periodista molinenc Xavi Martí que busca finançament a través de la plataforma de mecenatge popular Verkami. A través d’aquest web, qui ho vulgui pot fer la seva aportació per fer possible el projecte que recull 18 contes curts per a persones adultes que busquen “fer una radiografia crítica de coses que passen”, segons explica l’autor.

Els relats es caracteritzen per seguir un estil senzill i i directe, fresc i de fàcil lectura, mantenint la intriga i sense oferir masses explicacions però fomentant la curiositat per conèixer el desenllaç, que en moltes ocasions arriba a ser sorprenent. La temàtica dels contes és variada, basant-se en la quotidianitat i presentant un fil conductor: “la visualització d’injustícies socials, anhels o sentiments de les persones que  a vegades es fan realitat i a vegades no es compleixen”.

Aquest llibre és el segon que publicarà Xavi Martí, un periodista amb experiència en premsa, ràdio, televisió i premsa digital. L’any 2010 va escriure el seu primer llibre, “Històries del Garbí”, un treball que narra la història i les anècdotes del cinema que posteriorment es va convertir en bar de la plaça de la Vila. L’autor també ha col·laborat en un recull de contes editat per un col·lectiu de Barcelona.

Mecenatge popular

Xavi Martí ha optat per una innovadora recerca de finançament. Verkami és una plataforma que permet a creadors independents  finançar projectes a través del mecenatge popular, obrint-se a les aportacions individuals de la gent per materialitzar les seves idees. El públic es converteix en mecenes i a canvi de les seves aportacions econòmiques rep una recompensa, en aquest cas, el llibre de contes de Xavi Martí.

En funció dels diners aportats -des de 12 euros l’aportació mínima fins a 50 la màxima-, el mecenes aconseguirà el llibre i figurarà a la llista de mecenes com a mínim. A partir d’aquí, Martí ofereix un seguit d’extres com un conte inèdit i un poema en PDF als que més diners aportin. Amb tot, l’import necessari per editar el llibre s’ha fixat en 800 euros en total.

Recomanacions personalitzades