Els geòlegs molinencs formen un col·lectiu per aplegar companys de professió

Una desena de geòlegs de Molins de Rei ha celebrat una trobada informal en la que han aplegat a companys de professió de diverses generacions que han nascut o viuen al municipi.  El col·lectiu busca més geòlegs molinencs de cara a realitzar futures trobades.

Els geòlegs molinencs va mantenir una trobada informal // Col·lectiu de geòlegs de Molins de Rei

Els geòlegs molinencs va mantenir una trobada informal // Col·lectiu de geòlegs de Molins de Rei

 “A Molins de Rei hi ha molts geòlegs”, aquesta és una frase que els geòlegs de Molins de Rei reconeixen haver sentit en un moment o un altre. Fins i tot, expliquen que en alguns casos a l’hora de matricular-se a la facultat quan deien d’on eren sentien: “un altre de la màfia de Molins”. Partint d’aquesta certesa, una desena de geòlegs es va reunir per celebrar una trobada informal.

Durant la conversa van sortir diferents motius pels quals hi ha aquesta pedrera de geòlegs a Molins de Rei: determinats referents de professors a l’institut , la posició geogràfica de la vila (amb la plana del riu Llobregat i la serra de Collserola en el seu terme), els afloraments pròxims a l’ Institut…sigui com sigui, els assistents van coincidir en que alguna cosa -tangible o intangible- els havia donat Molins de Rei i el seu entorn per decidir-los a estudiar i viure amb passió la geologia.

Després d’aquesta primera trobada, el col·lectiu de geòlegs molinencs fa una crida per tal de trobar més companys de professió nascuts o residents al municipi. També s’ofereixen al conjunt de Molins de Rei i es posen a la seva disposició, assegurant que “alguna cosa hem rebut del nostre entorn humà i natural, això ens empeny a voler retornar el coneixement i la passió a la nostra vila i la seva gent”. En aquest sentit, esperen continuar amb la pedrera de geòlegs molinencs i posar sobre la taula les aportacions que des de la seva especificitat puguin construir un Molins de Rei més ric.

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “Els geòlegs molinencs formen un col·lectiu per aplegar companys de professió

 1. 04/03/2013 at 9:15

  Col.legues….que no me’n entero de res… Aviseu-me a la propera trobada!!!

 2. Teresa
  04/03/2013 at 18:39

  Anímo a este grupo, a que seria muy bueno hacer un estudio de las rocas de la ladera del rio Llobregat, y los desniveles existentes, y descifrar de una vez por todas, el contencioso que aún hay en la actualidad entre distintos historiadores de la vila en cuanto a la ubicación real de los primeros molinos de harina que precisamente le dieron su nombre, Molins de Rei, si estaban en las cercanias de la antigua fabrica de papel del Papiol debajo del puente de la autopista, o donde actualmente se ubica el establecimiento Condis de la plaza Catalunya, o su ubicación era itinerenate en función de las riadas, de las murallas, etc.

 3. 08/03/2013 at 9:58

  Bones a totes aquestes iniciatives………..
  Des de Can Salat de La Rierada hem redescobert un antic moli en bastant bon estat. Le redescober tapat per un munt d'arbres caiguts i pantalles d'enrredaderes, i al explicar ho a les autoritats , ho han vingut a mirar i ara a veure . L'adf ha netejat un acces i ha aclarit la zona,pero encara no ho volen destapa des de el camí per sota de Can Salat, Es un lloc maravellos, que net faria molt de goig………….Es just a sota Can Salat,: devant de la primera curva avans de la pujada a Can Salat……..Es te que traspassar el riu i buscar ho una mica, es just enfront de la curva,en una zona de rocas vora el riu d'una bellesa extraordinaria,,,,,,,,,,,,IMPRESIONANT……………….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *