Molins de Rei tindrà un centre empresarial d’innovació social

El projecte Social Talent Work Center és un espai empresarial de serveis i recursos compartits que té com a objectiu “omplir les mancances socials de Molins de Rei” i generar sinergies entre professionals. El centre estarà situat a l’avinguda València i la seva obertura està prevista per aquesta primavera. 

Social Talent Molins de Rei es situarà a l'avinguda València // Jordi Julià

Social Talent Molins de Rei es situarà a l’avinguda València // Jordi Julià

Els espais d’innovació social són centres de generació de projectes amb un marcat impacte social. Molt aviat Molins de Rei tindrà el seu propi centre d’aquestes característiques  anomenat Social Talent Work Center, situat a l’avinguda València al costat de la Creu Roja i que ara mateix es troba en fase de construcció. La idea és crear un espai empresarial de serveis i recursos compartits (coworking) i, un cop els professionals comparteixin centre de treball, “crear sinergies i cooperació entre les persones per generar projectes socials sostenibles i empresarials amb impacte a Molins de Rei” segons explica un dels responsables del projecte, Juan Carlos Clemente, en declaracions a Viu Molins de Rei.

Un nou model de treball innovador amb èxit en algunes experiències realitzades als EEUU i Alemanya. “Volem que un grup de grans professionals perfeccionin els seus projectes i puguin generar-ne de nous amb els coneixements dels altres professionals del centre” diu Clemente, qui després de deixar un còmode treball a la banca per “no sentir-se realitzat” assegura buscar que “cada component de Social Talent Work Center se senti satisfet al finalitzar la jornada laboral”. D’aquesta manera, el projecte que entrarà en funcionament a la primavera vol arribar ser un dinamitzador del teixit econòmic i social de Molins de Rei.

Cartell Social Talent MolinsMalgrat que Clemente remarca que “Social Talent Work Center és alguna cosa més que un lloc on llogar espai per treballar”, la sostenibilitat econòmica del projecte dependrà dels professionals liberals, freelance o emprenedors que decideixen establir el seu centre de treball a la vila. L’espai compta amb una sala de treball de 110 metres quadrats, una zona de conferències de 55 metres quadrats i una zona de oci i relaxació de 42 metres quadrats per tal que “els professionals tinguin un clima idoni per tal de relacionar-se entre ells”. D’altra banda, també s’oferirà una cuina office, serveis de recepció, impressió, d’assessoria laboral, jurídica, fiscal i comptable, domiciliació social, oficina virtual i una potent connexió a internet.

 “Volem comptar amb l’opinió dels usuaris des del primer dia”, diu Clemente, i per això “estem oberts a que qualsevol interessat ens faci una visita a les instal·lacions i ens doni la seva opinió”. A més, també han el·laborat una enquesta per aconseguir més informació sobre les necessitats dels possibles usuaris.

Recomanacions personalitzades