La taxa d’atur s’estabilitza en el 14,8% durant el mes de gener

El nombre d’aturats es redueix en 8 persones durant el mes de gener i la taxa d’atur es manté en el 14,8%. L’evolució és positiva i torna a nivells de l’estiu passat després de tocar sostre al superar els 2.000 aturats fa dos mesos. Tot i això, l’atur creix entre les dones.

La taxa d’atur a Molins de Rei torna a situar-se a nivells de l’estiu del 2012 després d’un dur segon semestre de l’any en el que es van superar els 2.000 aturats, marcant xifres rècord. Mentre que a la resta del Baix Llobregat i Catalunya s’ha incrementat l’atur, aquest mes de gener ha estat positiu per Molins de Rei: vuit persones menys a l’atur, el que deixa en 1.935 les persones desocupades i una taxa d’atur del 14,8%, mantenint-se en el mateix nivell del mes passat i tornant als registres de fa sis mesos. Tot i això, si es compara amb gener de l’any passat, són 106 molinencs i molinenques més els que es troben a l’atur.

Evolució de l'atur gener 2012 - gener 2013 // Gràfica d'elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Evolució de l’atur gener 2012 – gener 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, l’atur s’ha incrementat considerablement durant el mes de gener entre les dones. Ja són 1.031 molinenques desocupades, amb una taxa d’atur femení del 16,7%, tres dècimes més que el mes anterior. Fa mesos que es van superar les 1.000 dones a l’atur i aquest indicador no ha millorat. En canvi, entre els homes s’ha registrat un lleuger descens, quedant-se en els 904 aturats i situant-se en el 13,1%, dos dècimes per sota del registre de desembre.

Destacat creixement de la taxa d’atur entre els joves

En quant a grups d’edat,  els majors de 44 anys continuen sent el col·lectiu més afectat per l’atur i no es veuen especialment beneficiats per aquesta baixada de l’atur. De fet, entre aquest col·lectiu es registra un creixement: 867 molinencs majors de 44 es troben desocupats, 10 més que el mes anterior, amb una taxa d’atur del 19,1%. Els menors de 25 anys també han vist aquest mes com creixia l’atur entre el seu col·lectiu després d’un mes de desembre molt positiu motivat per la campanya de Nadal. Actualment són 128 molinencs menors de 25 anys a l’atur, amb una taxa del 13,9%, molt per sobre del 12,1% registrat fa un mes.

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal i en relació amb el mes anterior, l’atur puja entre aquelles persones que tenien una ocupació al sector del comerç al detall, administració pública, serveis de menjar i begudes i activitats administratives d’oficina. El grup de persones aturades sense cap experiència laboral anterior també puja.

Recomanacions personalitzades