Derrota de campiones

Basket Almeda 63-56 CE Molins de Rei. Oda al bàsquet femení en un duel entre els dos millors equips de la categoria. El Molins té el partit a les seves mans però es desfà a la pròrroga. 

Els CE Molins de Rei va perdre però va jugar  un gran partit // Jose Polo

Els CE Molins de Rei va perdre però va jugar un gran partit // Jose Polo

És aparcar el cotxe als voltants del Pavelló de l’Almeda i ja es respira a bàsquet. Un parell de pistes urbanes se situen al voltant i, al entrar al bar, es poden veure un seguit de fotografies i samarretes penjades que resumeixen l’història d’un dels històrics del bàsquet del Baix Llobregat, el Basket Almeda, en la ciutat bressol del bàsquet de la comarca, Cornellà. Un cop a la pista fas un salt en el temps. Construïda al 1992, durant el tercer mandat de José Montilla, conserva els trets característics de les instal·lacions de finals del segle XX. És petita, amb una grada que convida a l’animació i algunes samarres penjades a les parets retirades a l’estil NBA. Una pista amb aquell calor que poques vegades tenen les construccions noves i que, normalment, solen ser molt complicades per a l’equip visitant. Nostàlgia i romanticisme a part iguals.

Pista petita i pressió asfixiant. Combinació que li ha donat moltes victòries a casa aquest any al Basket Almeda, líder amb només una derrota. I és que les de Cornellà mosseguen, i amb força, en cada defensa. Els inicis de partit són molt complicats en aquesta pista i també ho va ser per al CE Molins de Rei, que arribava amb la condició de segones fent una de les millor temporades dels últims anys. El primer parcial, de 9 a 2, va respondre a un matx controlat en un inici per l’equip local. Algunes imprecisions donades pel nervis de visitar la pista del líder van fer fallar algunes cistelles fàcils a les molinenques i amb un 17 a 6 es va arribar al final del primer període.

En el segon quart el Molins va sortir amb les idees més clares i va començar a treure el seu millor joc, defensant com han demostrat que saben fer durant tota la temporada. La diferència es va reduir a només tres punts en poc més de 3 minuts amb una Lorena Rubio (16 punts) que començava a fer de les seves, molt constant en atac. I és que quan el Molins defensa és molt complicat fer-li cistella, per molt que siguis el líder, juguis a casa, i tinguis campiones d’Europa com la molinenca a les files de l’Almeda Elena Capella (12 punts) en el teu equip. Després l’Almeda va tenir un parell de jugades individuals per augmentar una mica la diferència i arribar al descans amb 26 a 19 i tot obert.

A la represa més del mateix. Pressió i capacitat anotadora contra fonaments defensius. Un duel apassionant, de tu a tu. Bàsquet d’alta qualitat. Al Molins li mancava una mica de precisió en atac per fer-se amb el control del matx però contra un equip que pressiona d’aquesta manera des del primer minut i que, a més, té un fons d’armari brutal és molt complicat. El partit guanyava en intensitat però perdia en espectacularitat i costava molt anotar. No es va trencar el partit en aquest període, que va finalitzar 35 a 29, i tot quedava per decidir.

Potser l’Almeda té millors individualitats, però els Molins va demostrar tenir mateix o millor equip

No sabem les paraules que l’entrenador, Pere Galimany, va dirigir-li a les seves jugadores abans de l’últim període però les molinenques van sortir a per totes, fent un esforç extra. Calia acompanyar aquest esforç amb encert en el llançament. Tot i que Capella, sense tenir el seu millor dia, va deixar alguna mostra de la seva qualitat amb la intenció de resoldre el partit, el CE Molins de Rei va treure el millor d’ell mateix per empatar el matx. De Diego (13 punts) es va posar l’equip a les esquenes en atac amb un parell de triples espectaculars i, en defensa, tot l’equip va estar a un nivell de campiones de lliga, sense excepció. En l’última possessió, a manca de només 6 segons, el Molins va tenir el partit a les seves mans. Però el sistema no va sortir bé en l’última jugada i la pròrroga va ser l’escenari on es va decidir tot.

I les molinenques no van saber administrar les emocions d’un final de partit èpic. A la pròrroga, el Basket Almeda va sortir amb més seguretat i va castigar al Molins fins emportar-se la victòria. Van controlar el tempo del partit i, tot i que el CE Molins de Rei no es va rendir en cap moment i van mantenir les opcions de victòria, es van emportar el duel directe entre els dos millors equips de la categoria. Una derrota de campiones contra un conjunt que volarà alt les properes temporades si manté a les seves jugadores. Una ensopegada que, més que que ser ensopegada, és una demostració de capacitat i esforç del CE Molins de Rei. Ara, amb el líder lluny, l’objectiu ha de ser quedar entre els tres primers i obtenir el dret a promocionar. De seguir per aquest camí segur que escoltarem parlar molt del sènior femení de bàsquet en una temporada que sembla que serà, afortunadament, molt llarga.

 Viu Molins de Rei va explicar el partit en directe des de l’Almeda a través de Twitter

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “Derrota de campiones

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *