ICV prepara l’assemblea oberta del partit al Baix Llobregat amb Quim Brugué

ICV Baix Llobregat celebrarà una assemblea oberta pròximament i durant les últimes setmanes està realitzant diverses activitats preparatòries. Quim Brugué ha presentat el seu llibre “És la política, idiotes” a la Federació Obrera per ajudar a entendre noves maneres de fer política.

Quim Brugué, al centre de la taula, va ser l'encarregat de dinamitzar l'activitat prèvia a l'assemblea d'ICV // IxMdR

Quim Brugué, al centre de la taula, va ser l’encarregat de dinamitzar l’activitat prèvia a l’assemblea d’ICV // IxMdR

Com trobar noves formes de fer política i quin paper ha de jugar la política al segle XXI? Són algunes de les preguntes a les que va tractar de donar resposta Quim Brugué davant els militants d’ICV del Baix Llobregat a la Federació Obrera de Molins de Rei. La presentació del darrer llibre de Brugué, “És la política, idiotes!”, va servir de fil conductor de l’acte celebrat el passat dimecres 6 de febrer.

El catedràtic de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona i vicepresident de la Fundació Nous Horitzons, va exposar que “ara és quan la política viu el seu moment de major descrèdit, però justament ara, és quan més la necessitem”. A partir d’aquesta premissa, Brugué reclama que no s’utilitzi aquest descrèdit per destruir-la sinó per “reformar la forma de fer política i dignificar-la”.

Brugué va explicar també com aquesta situació de descrèdit convé a alguns sectors privilegiats i com la ciutadania ha de reclamar la política útil. “La supressió de la política, principal força civilitzadora del nostre món, ens abocaria a la barbàrie”, va assegurar el catedràtic de la UAB.

El portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas, per la seva banda, va reclamar no caure en la crítica fàcil envers els homes i dones que dediquen part del seu temps a la política. Arcas va afirmar també que “l’esquerra tradicional és morta i per això cal reformar de cap a peus la política d’esquerres”. El líder ecosocialista molinenc va alertar dels impediments que segons ell posen els grans partits que volen seguir ancorats en fèrries estructures del segle passat.

Preparació d’assemblea

Amb les diverses aportacions de les persones assistents a aquest acte, s’ha començat a redactar un document sobre “Organització oberta i plural que dóna respostes a les necessitats de la gent” i que passarà a formar part dels documents de l’Assemblea Comarcal d’ICV Baix Llobregat, per tal de treballar-lo i discutir-lo en profunditat durant el procés assembleari, i acabar aprovant un text definitiu el proper 16 de març.

Recomanacions personalitzades