Un acte multitudinari a Sant Feliu obre l’Any Joana Raspall

La Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat ha acollit l’acte inaugural de l’Any Joana Raspall, que se celebrarà durant el 2013 amb motiu del centenari de l’escriptora i poetessa santfeliuenca.

En el marc de l’homenatge ha tingut lloc la projecció d’un audiovisual sobre la trajectòria personal i professional de Joana Raspall, així com un recital poètic conduït per l’actriu santfeliuenca Fina Rius, en què han participat diversos col·lectius de la ciutat com L’hora del conte, Tertúlies literàries del Bar de l’Ateneu, Club de lectura, Dones amb Veu, Lectures en veu alta, Escriure en català, Tertúlia literària del Casal de la Gent Gran i la Tertúlia Literària Martí Dot.

L’acte d’obertura també ha comptat amb les actuacions de Joan Dausà, la Cobla Sant Jordi, Roses Blaves de l’Agrupació Cultural Folklòrica i Carlos Muñoz d’Òpera Sant Feliu; i la interpretació de les cantates dedicades a Joana Raspall “L’hora perduda”, a càrrec de la Coral Tic Tac, i “Joana i les set magnífiques”, escrita per Miquel Desclot i musicada per Joan Josep Blay, que anirà a càrrec de la Coral de l’Escola Municipal de Música. A la cerimònia, conduïda pel periodista Ernest Cauhé, nét de l’homenatjada, també ha participat el grup Els Cremats.

A l’acte, que ha comptat amb la presència de Joana Raspall i la seva família, han intervingut la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José. També han estat presents exalcaldes del municipi i figures destacades de l’àmbit de la cultura com Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull.

En el marc de l’Any Joana Raspall hi ha previstes una llarga llista d’activitats, moltes de les quals traspassaran les fronteres de Sant Feliu de Llobregat. Hi haurà exposicions, recitals, jornades, teatre, simposis de poesia, etc. A més, el Palau Falguera acollirà una exposició commemorativa de l’Any Joana Raspall i l’Exposició Nacional de Roses aquest any estarà dedicada a la poesia.

Recomanacions personalitzades