CiU es queda sola defensant la privatització d’Aigües Ter Llobregat

CiU és l’única formació política que es mostra partidària de la privatització d’Aigües Ter Llobregat a Molins de Rei. Segons Mònica Santamans (CiU) es tracta d’una “externalització” de serveis i no d’una privatització. Diversos regidors rectifiquen a la responsable de Medi Ambient.

Logo ATLLConvergència i Unió és l’única formació municipal que defensa la privatització d’Aigües Ter-Llobregat, empresa pública responsable de la gestió de l’aigua de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Una moció presentada per Iniciativa i Esquerres durant el passat ple municipal del mes de gener que es mostrava contrària al polèmic procés de privatització va sortir endavant amb el suport d’Iniciativa per Molins de Rei, Esquerres per Molins de Rei, PSC i CUP, l’abstenció del PP i l’únic vot en contra de la federació nacionalista.

Amb l’aprovació de la moció es pretén reclamar la recuperació del control públic d’una estructura estratègica per Catalunya, com és la xarxa d’abastament d’aigua que afecta a la regió metropolitana de Barcelona. La moció també denuncia la manca de transparència d’un procés d’adjudicació que ha acabat amb denúncies creuades entre plataformes veïnals i ecologistes, les principals operadores del sector, la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana.

La regidora de Medi Ambient, Mònica Santamans (CiU), va defensar el procés de privatització indicant que “l’externalització de serveis públics en empreses privades és normal”. El portaveu d’Iniciativa, Ivan Arcas, va acusar Santamans de “confondre externalització amb privatització”. L’ecosocialista va remarcar que “externalitzar significa cedir la gestió d’un recurs públic a una empresa privada i privatitzar és directament vendre el recurs públic a una empresa privada”. El portaveu d’Esquerres, Jordi Romeu, va fer la mateixa crítica a través de Twitter.

Durant el passat mes d’abril es va presentar una moció similar que també va sortir endavant amb una votació idèntica. D’aquesta manera, tot i les irregularitats reconegudes per l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals – entitat adscrita a la Generalitat – en l’adjudicació a l’empresa ACCIONA, les posicions dels partits molinencs segueixen sent les mateixes.

Recomanacions personalitzades