Laura Peradalta (CUP) renuncia a l’acta de regidora

La número tres de la CUP, Laura Peradalta, deixa l’Ajuntament després de gairebé dos anys com a regidora per incompatibilitats horàries amb la vida laboral i per “tornar a la política de carrer”. Mar Miralles la substituirà en el proper ple municipal. 

Carles Ros, Laura Peradalta i Àlex Maymó al local de la CUP

Peradalta durant un acte de la CUP // Arxiu — Laura Herrero

Laura Peradalta (CUP) va renunciar a l’acta de regidora durant el passat ple municipal del mes de gener. El principal motiu de la número tres de la llista de l’esquerra independentista a les passades eleccions municipals és “l’incompatibilitat amb els horaris laborals” segons va indicar en el seu últim parlament a la sala de plens. De fet, durant els últims mesos aquests problemes horaris per compatibilitzar la vida política amb la vida laboral han fet que Peradalta arribés amb retard a molts dels plens. Això també l’impossibilitava assistir a les reunions de les àrees i ella mateixa reconeix que aquest fet “també afecta els altres regidors, ja que han d’assumir tasques que em pertoquen a mi”. 

Durant els seus menys de dos anys com a regidora, Peradalta no ha destacat per una gran quantitat d’intervencions però, quan li tocava agafar la paraula, utilitzava un discurs clar que convidava a la reflexió. Les seves últimes paraules com a regidora no van ser una excepció. Va qualificar la política institucional com “un espai on es parla i discuteix molt, però no sempre es duu a terme, no s’executa. És la teòrica sense la pràctica, és un aparador d’idees que es pretén que el poble compri, però on poques vegades aquest hi té opció a opinar, a ser escoltat, a participar, a formar-hi part”.  Peradalta seguirà amb la militància política: “torno al carrer, amb la gent, on m’hi sento còmode, on es fa la feina que crec més important” va remarcar. El seu discurs va crear debat entre la resta de formacions polítiques però, això sí, amb un to amistós com és habitual quan s’acomiada a un regidor.

Mar Miralles la substituirà

La número cinc de la llista de la CUP, Mar Miralles, serà la substituta de Peradalta. Sense sorpreses, doncs, es produeix el recanvi natural dins de l’esquerra independentista de Molins de Rei. Miralles és una jove que domina l’art de l’oratòria en públic i que no té pèls a la llengua. Això es va poder veure durant la passada vaga general o durant l’entrega de premis del Carnestoltes 2013.

 • Teresa

  Seria bueno poder escucjhar de nuevo la intervención de renuncia en el pasado pleno del jueves dia 7 , de la Srta. Peradalta (CUP) , a través de postcasd “a la carta” que ofrece la radio municipal Radio Molins de Rei, en dónde quedan incluso registrados programas tan iverosímiles como “al meu aire” , sin embargo, eso en los plenos, es “políticamente” imposible . Seguramente motivado por las clásicas escusas consitoriales de siempre: el sistema no tene suficiente memoria, esta en periodo de pruebas , eso de los plenos no está previsto, no se ha quejado nadie de la oposición, etc. etc ¿La oposición existe?
  Deseo lo mejor a a la Srta. Peradalta, y viendo el video del Carnaval, no creo que se mejore con la Miralles, Tal como yo argumentaba antes y después de las últimas elecciones muncipales, en cuanto que un voto de la CUP era un voto nulo, viendo su actividad en ésta legislatura, sigo opinando lo mismo. Observo una crisis interna entre sus componentes, y una total resignación, falta de argumentos realistas y de actividad en hacer de oposicón, incluso en no estar atentos a la movida local, en cuanto a no responder algunas réplicas de lectores en el Viu molins en que se les acusa de “mentirosos” . La política debe tomarse con más seriedad y no como un juego, y antes de la aceptación del acta de regidora, ver sus pros y sus contras. Sigo considerando que votar a la CUP ha sido votar nulo

  • carles

   Daniel,.no saps ni que dius. Quan vulguis, passa’t per la cup i aviam si saps ‘orar’ tant com per ordinador, i ens expliques què fa taaaaant malament la cup i que tu daries mil vegades millor

 • Pingback: La CUP s'asseu al divan i tracta de reforçar la seva organització en una assemblea oberta | Viu Molins de Rei()