Laura Peradalta (CUP) renuncia a l’acta de regidora

La número tres de la CUP, Laura Peradalta, deixa l’Ajuntament després de gairebé dos anys com a regidora per incompatibilitats horàries amb la vida laboral i per “tornar a la política de carrer”. Mar Miralles la substituirà en el proper ple municipal. 

Carles Ros, Laura Peradalta i Àlex Maymó al local de la CUP

Peradalta durant un acte de la CUP // Arxiu — Laura Herrero

Laura Peradalta (CUP) va renunciar a l’acta de regidora durant el passat ple municipal del mes de gener. El principal motiu de la número tres de la llista de l’esquerra independentista a les passades eleccions municipals és “l’incompatibilitat amb els horaris laborals” segons va indicar en el seu últim parlament a la sala de plens. De fet, durant els últims mesos aquests problemes horaris per compatibilitzar la vida política amb la vida laboral han fet que Peradalta arribés amb retard a molts dels plens. Això també l’impossibilitava assistir a les reunions de les àrees i ella mateixa reconeix que aquest fet “també afecta els altres regidors, ja que han d’assumir tasques que em pertoquen a mi”. 

Durant els seus menys de dos anys com a regidora, Peradalta no ha destacat per una gran quantitat d’intervencions però, quan li tocava agafar la paraula, utilitzava un discurs clar que convidava a la reflexió. Les seves últimes paraules com a regidora no van ser una excepció. Va qualificar la política institucional com “un espai on es parla i discuteix molt, però no sempre es duu a terme, no s’executa. És la teòrica sense la pràctica, és un aparador d’idees que es pretén que el poble compri, però on poques vegades aquest hi té opció a opinar, a ser escoltat, a participar, a formar-hi part”.  Peradalta seguirà amb la militància política: “torno al carrer, amb la gent, on m’hi sento còmode, on es fa la feina que crec més important” va remarcar. El seu discurs va crear debat entre la resta de formacions polítiques però, això sí, amb un to amistós com és habitual quan s’acomiada a un regidor.

Mar Miralles la substituirà

La número cinc de la llista de la CUP, Mar Miralles, serà la substituta de Peradalta. Sense sorpreses, doncs, es produeix el recanvi natural dins de l’esquerra independentista de Molins de Rei. Miralles és una jove que domina l’art de l’oratòria en públic i que no té pèls a la llengua. Això es va poder veure durant la passada vaga general o durant l’entrega de premis del Carnestoltes 2013.

Recomanacions personalitzades