Els papers de l’arxiu de Salamanca relacionats amb el PSUC es posen a l’abast de la ciutadania

Iniciativa crea un registre de sol·licitants dels papers de l’arxiu de Salamanca recentment recuperats. Els interessats en tenir els documents relacionats amb els seus familiars els poden demanar i una copia d’aquests els serà lliurada passat l’estiu. 

L'exposició permet recuperar la història de molts molinencs reprimits pel franquisme // Jose Polo

Els familiars podran recuperar els papers de l’arxiu de Salamanca que es van exposar al local d’Iniciativa per Molins de Rei //  Jose Polo

Els papers de l’arxiu de Salamanca relacionats amb el PSUC de Molins de Rei es posaran a l’abast de tots aquells familiars i amics interessats en recuperar-los. Iniciativa per Molins de Rei ha creat un registre de sol·licitants arran de l’èxit de l’exposició La infància del PSUC 1936-1939, el retorn dels papers de Salamanca, que es va poder visitar durant tota la Fira de la Candelera i la setmana posterior.

Tot aquell que estigui interessat ha d’enviar un correu electrònic a la formació o passar pel local d’Iniciativa al carrer del Molí. El partit polític es compromet a fer arribar després de l’estiu una còpia dels documents demanats a tots els interessats. Entre els papers recuperats es poden trobar documents que fan referència a militants molinencs del PSUC, de la Unió Socialista de Catalunya, de les Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya o de la Internacional Juvenil Comunista. També hi ha documents que informen de molinencs que es trobaven al front de la guerra així com altres documents i altres persones i sindicats d’esquerres de Molins de Rei.

Possible salt a la Federació Obrera

Segons informa la formació ecosocialista en un comunicat, s’estan realitzant gestions per tal que l’exposició que ha donat a conèixer aquests documents “es pugui exposar a la Federació Obrera”. La mostra de gran valor històric ha estat confeccionada  per Marià Hispano, arxiver responsable de l’Àrea de Memòria Històrica de la Fundació Nous Horitzons, i per Francesc Prieto, historiador molinenc i militant d’Iniciativa per Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades