S’enderroquen les cases de Sant Pere de Romaní

Es destrueixen les cases en perill d’ensorrament del carrer de Sant Pere de Romaní, al barri de la Riera Bonet. Les famílies afectades esperen que l’Ajuntament de Molins de Rei aconsegueixi pisos al mercat a través d’un conveni amb l’INCASÒL. 

Un grup de veïns van assistir a l'inici de l'enderroc de les cases // Jose Polo

Un grup de veïns van assistir a l’inici de l’enderroc de les cases // Jose Polo

Fa més de cinc anys, de cop i volta, es van quedar sense casa per perill d’ensorrament i, ara, han vist com aquestes s’han enderrocat definitvament. Mentre els veïns del carrer de Sant Pere de Romaní, al barri de la Riera Bonet, segueixen esperant a que l’Ajuntament de Molins de Rei aconsegueixi pisos al mercat immobiliari a través d’un conveni amb l’Institut Català del Sol (INCASÒL), ja han començat les obres per enderrocar els seus antics habitatges.

Tot tipus de maquinària han començat a destruir cases construïdes durant les dècada dels 60 i 70. Moltes d’elles eren d’immigrants arribats de diferents punts d’Espanya amb el que portaven a sobre. L’estampa d’aquest veïns mirant com queien els totxos i materials era impactant. “Això ho vaig construir jo amb les meves pròpies mans” deia un d’ells emocionat, sense ganes de recordar el seu nom en el moment. L’Antonio Padilla, nét d’un dels representants dels veïns de la zona i soci del Viu Molins de Reiassegura haver “perdut part de la meva infància amb la caiguda d’aquesta casa”. Records, moments i vivències que han desaparegut per sempre més.

Pendents del reallotjament definitiu

Les primeres accions de l’enderroc van comptar amb la presència d’un bon grapat de veïns que, durant tota l’estona, van preguntar-li a l’alcalde, Xavi Paz, per l’estat de les negociacions amb l’INCASÒL. Paz, especialment proper durant un matí complicat per als veïns, els va explicar que l’Ajuntament espera poder reallotjar-los definitivament durant els propers mesos, “el més aviat possible” va dir més d’una vegada. De moment, els veïns segueixen en pisos de lloguer pagats pel consistori.

Fonts municipals indiquen a aquesta redacció que “s’està enllestint la licitació del concurs públic” per atorgar els pisos definitius. Fonts municipals indiquen que si no hi ha contratemps “aquest any” els veïns ja comptaran amb el seu habitatge definitiu. Durant tot aquest procés el personal de l’Oficina de l’Habitatge ha intentat recolzar als veïns oferint-los assessorament jurídic, ajuda per resoldre incidències i un magatzem per emmagatzemar mobles durant el procés de reallotjament, entre altres serveis.

Recomanacions personalitzades