L’Ajuntament dóna suport a la declaració de sobirania del Parlament

16 dels 21 regidors voten a favor d’una moció de suport a la declaració de sobirania i pel dret a decidir aprovada per Parlament de Catalunya. El PSC dóna llibertat de vot i 3 dels seus 5 regidors voten a favor, entre ells l’alcalde. La CUP expressa el seu “sí crític” amb dos vots a favor i dues abstencions.

La sala de plens es va omplir per seguir el debat de la declaració // Jose Polo

La sala de plens es va omplir per seguir el debat de la declaració // Jose Polo

El ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei va donar el seu suport a una moció de suport a la declaració de sobirania i pel dret a decidir aprovada recentment al Parlament de Catalunya. 16 dels 21 regidors molinencs van votar a favor i només un, el del PP, va votar en contra.

La moció, presentada per Esquerres per Molins de Rei, Iniciativa per Molins de Rei i Convergència i Unió arribava al ple amb només dues incògnites: la postura del PSC, partit que ostenta l’alcaldia, i la de la CUP. L’agrupació local socialista va decidir contradir la directriu del partit a nivell nacional, que va votar en contra al Parlament -a excepció de cinc diputats que no van votar-, i va decidir  donar llibertat de vot als seus regidors.

L’alcalde, Xavi Paz, va explicar la decisió fent una crida a la pluralitat. “Catalunya és plural i s’han de respectar totes les posicions”, va dir Paz. Decididament a favor del dret a decidir, postura que ja ha defensat en més d’una ocasió, l’alcalde va criticar alguns aspectes del text que es va aprovar al Parlament i de la manera que aquest va ser consensuat “excloent a algunes formacions polítiques”. Precisament, aquestes discrepàncies amb el text presentat, han estat del motiu que ha fet que el PSC Molins de Rei no votés en bloc a favor de la moció segons ha pogut saber Viu Molins de Rei. El resultat: 3 vots a favor, entre ells el de l’alcalde, i dues abstencions, les de Miguel Zaragoza i Jessica Revestido.

L’altre incògnita, el vot de la CUP, es va resoldre reproduint la postura de l’esquerra independentista al Parlament de Catalunya. Un “sí crític” formalitzat a Molins de Rei amb dos vots a favor i dues abstencions. L’únic vot en contra va ser el del regidor del PP, Emilio Ramos.

Presència de membres de l’ANC al ple

Alguns membres de l’Assemblea Nacional Catalana i de Molins de Rei per la Independència van assistir com a públic al ple municipal del mes de gener. Aquests van gairebé omplir una sala que, normalment, compta amb la presència de molt poc públic i van poder escoltar els el·laborats discursos de les diferents formacions en un debat que es va allargar durant més d’una hora.

Recomanacions personalitzades