La grip del masculí de bàsquet

CE Molins de Rei 60-63 Sferic Terrassa. Quarta derrota del sènior masculí de bàsquet que passa pel moment més delicat de la temporada. Els homes de Juan Couto deixen escapar la victòria després de remuntar una diferència d’11 punts a l’últim període. 

El masculí de bàsquet del CE Molins de Rei passa per un moment delicat // Jose Polo

El masculí de bàsquet del CE Molins de Rei passa per un moment delicat // Jose Polo

El sènior masculí de bàsquet no està en crisi, té la grip. Una d’aquelles que costen de calmar i que, quan sembla que ja marxen, tornen per deixar-nos una altra vegada al llit amb cara de pomes agres. L’equip és capaç de jugar a un gran nivell com ho feia a principis de temporada però pateix desconnexions durant els partits, cosa que penalitza molt en aquestes categories on cada minut és d’0r. Sembla que tornen, però no. Quatre derrotes consecutives per un equip que acaba de pujar de categoria no són una crisi però sí un toc d’atenció. Una grip que, de moment, no vol marxar.

Sortia amb ganes de fer-ho bé el CE Molins de Rei. Intensos, lluitant cada pilota fins al límit en cada acció però amb una marca de precisió evident. A vegades, quan surts a la pista amb ganes d’agradar i oblidar definitivament els partits anteriors, perds una mica de cap fred per el·laborar, sobretot, les jugades d’atac. Com aquell malalt amb dècimes de febre i certa manca de lucidesa en els seus pensaments. El rival, l’Sferic de Terrassa, es va plantar al Poliesportiu amb la intenció de plantejar un partit físic i amb el petit avantatge moral d’haver superat al Molins en el partit de la primera volta. Els egarencs, tot i perdre els seus dos millors jugadors que han fitxat per equips de categories superiors, mantenen un bon bloc. Amb un 9 a 11 marcador i poques pistes de qui seria el dominador del partit es va arribar al final del primer període.

En el segon període els visitants van sortir millor i al CE Molins de Rei se li van veure un bon grapat de defectes. Mancava seguretat en atac. Cada sistema es realitzava d’una manera tècnicament correcte però sense aquella empenta que fa que les coses surtin bé. A més, cada errada en el llançament semblava que pesés més de l’habitual en els homes entrenats per Juan Couto. Qüestió de dinàmiques que afecten a la moral dels jugadors. L’Sferic va aprofitar aquesta situació de KO parcial per escapar-se en l’electrònic amb un joc poc lluit però molt efectiu. La màxima diferència va ser de 12 a favor als egarencs (21-33) i amb aquest resultat es va arribar al descans.

A la represa, el CE Molins de Rei va sortir amb una altra cara, com si s’hagués pres un antibiòtic per calmar els efectes de la malaltia. Les jugades s’efectuaven amb més convenciment contra una defensa que volia rematar la feina de la primera part. Costava molt retallar distància ja que, l’Sferic, també feina una bona feina en atac. Tot i això, van aconseguir apropar-se a 5 a manca de 2:30 per finalitzar el tercer però, llavors, sense explicació evident, els de Juan Couto es van deixar anar i tornaven a estar a 11 a l’electrònic. S’havia acabat l’efecte del medicament. És veia el camí per remuntar però calia ser més constants.

I amb l’últim i definitiu període va arribar la bogeria al Poliesportiu Municipal. Mocadors fora. En els primers dos minuts es van quedar a 6 i, amb l’Sferic sense anotar, es veien les claus per a la possible remuntada. Intensitat màxima en defensa i seguretat en atac. El Poli, tot i que a la mateixa hora es jugava la final de la Copa del Rei, vibrava amb el bàsquet local. Dos tirs lliures de Rubén Calvo van posar per sobre als molinencs per primera vegada i un tap de Miquel Sànchez en la jugada posterior va propiciar una avantatge de 3 a manca de 4:36. Els més difícil, remuntar, ja s’havia fet. Ara calia rematar la feina feta. Però l’Sferic va reaccionar just abans de deixar escapar el partit per tornar a igualar l’electrònic. Al final van decidir els tirs lliures, assignatura pendent del CE Molins de Rei des de principis de temporada. Els egarencs, més segurs, es van emportar la victòria d’un punt en un punt per 60 a 63. L’equip necessita deixar enrere aquesta grip i tornar a creure en ell mateix. Són quatre derrotes consecutives.

Viu Molins de Rei va explicar el partit en directe a través de Twitter

Recomanacions personalitzades