La Marató de Donació de Sang supera els 200 participants

La Marató de Donació de Sang de la Fira de la Candelera aconsegueix arribar als 201 participants, mantenint la tendència a la baixa de l’any passat, molt per sota dels registres aconseguits fa dos anys. 25 persones van aprofitar la Fira per iniciar-se en la donació de sang.

La platea del Foment és el lloc on es realitzava l'extracció de sang // David Guerrero

La platea del Foment és el lloc on es realitzava l’extracció de sang // David Guerrero

201 persones són les que van decidir participar a la Marató de Donació de Sang del Baix Llobregat que s’organitzava per setè any consecutiu el diumenge de Fira. Des de les 9 del matí i fins a les 8 del vespre la platea del Foment Cultural i Artístic es va convertir en una gran unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits. El resultat van ser 201 donacions, 178 de les quals van ser efectives i 23 es van quedar en oferiments ja que no es van poder dur a terme en aquell moment per no complir els requisits necessaris.

La xifra de donacions aconseguida enguany queda lluny dels 344 donants del 2011 o els 260 del 2010 i se situa en un punt similar al de l’any passat, quan es van quedar en 195 donacions. D’aquesta manera no s’ha pogut aconseguir el rècord de donacions que buscaven els organitzadors.  “La presència de la unitat mòbil del banc de Sang i Teixits ara és molt més continuada, abans només venia tres o quatre cops a l’any”, explica Josep Maria Planella tractant de trobar l’explicació al descens de donants dels dos últims anys. Ara les donacions de sang es poden fer als centres adscrits tots els dies de l’any i a la unitat mòbil visita Molins de Rei una vegada al mes.

Durant el matí es van realitzar 113 de les 201 donacions, coincidint així amb el moment de màxima efervescència de la Fira. Pel que fa als grups d’edat, els donants d’entre 34 i 55 anys van ser els que més van participar, tant al matí com a la tarda. 58 persones d’entre 34 i 45 anys i 56 d’entre 46 i 55 van ser el col·lectiu més present entre els donants.

25 nous donants

Els organitzadors destaquen que de les 201 persones participants a la Marató, 25 d’elles no havien donat mai sang i es van iniciar en la donació aprofitant la Fira de la Candelera. Aquest és precisament un dels principals objectius d’aquesta activitat: sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous donants.

Conjuntament amb el Banc de Sang i Teixits, l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Associació de Donants del Baix Llobregat, el Foment Cultural i Artístic i la Creu Roja Baix Llobregat Centre van ser els responsables d’organitzar una marató que va comptar amb l’actuació de l’orquestra de l’Escola Municipal de Música Julià Canals a les 12 del migdia, refrigeri, regals pels donants i servei de guarderia gratuït.

VIU la Candelera

Recomanacions personalitzades