Felip Puig culpa a “la inexistència d’una hisenda pròpia” de la reducció d’ajuts a la Fira

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, posa la Fira de la Candelera com a exemple de que “malgrat les dificultats, estem vius”. Puig fa una plàcida passejada per Molins de Rei sense incidents però amb alguns retrets de ciutadans i polítics. 

Felip Puig va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament a la sala de plens // David Guerrero

Felip Puig va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament a la sala de plens // David Guerrero

El 2013 no és any electoral, almenys de moment, així que la presència de polítics no ha estat tan exagerada com passades edicions de la Fira de la Candelera. Diumenge al matí va estar marcat a nivell institucional per la recepció al conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha deixat enrere recentment les polèmiques acumulades al capdavant d’Interior i es concentra en una conselleria clau davant una taxa d’atur que creix sense parar.

Durant la recepció a la sala de plens, Puig va assegurar que la Candelera és “una fira que posa de manifest l’esperit viu del poble i és una mostra de vitalitat i capacitat de superació”. El conseller d’Empresa i Ocupació, ràpidament ficat en el seu nou àmbit, va destacar l’esperit emprenedor de la Fira i va posar en valor també “el punt de connexió que suposa la Fira per demostrar que, malgrat les dificultats, estem vius”.

Preguntat per la manca d’ajuts i subvencions de la Generalitat a la Fira de la Candelera, que Joan Herrera va qualificar de “manca de sensibilitat”, el conseller d’Empresa i Ocupació no va respondre directament i va assegurar que “si tinguéssim la hisenda pròpia, potser hi hauria un 10% menys d’atur i no tindríem tanta dificultat per ajudar a les fires, a les empreses i podríem resoldre problemes als polígons industrials”. Puig va assegurar que les diverses institucions han de treballar junts per “trobar sinergies i alinear esforços amb els agents socials i econòmics” per aconseguir sortir de la crisi i una major eficàcia i eficiència. “Tard o d’hora arribarà la recuperació, tota la feina que fem ara és per preparar-nos millor pel futur”, va instar el conseller davant un auditori ple de regidors i càrrecs polítics.

Passejada amb imprevistos

Felip Puig va passejar per la fira acompanyat de Joan Ramon Casals i Xavi Paz // Jordi Julià

Felip Puig es va passejar per la Fira de la Candelera acompanyat de Joan Ramon Casals i Xavi Paz // Jordi Julià

Després de signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament, Puig va recórrer l’espai firal i va conèixer de primera mà les reivindicacions i inquietuds que li traslladava el sector empresarial local a l’estand de la Fira Industrial del passeig del Terraplè.

Felip Puig també es va passejar per la Fira d’Entitats. Allà va passar per davant dels espais dels partits polítics i va rebre salutacions que no li van agradar gens al conseller. El número 2 de la CUP, Roger Castillo, amb educació i bones formes va aprofitar l’oportunitat per recriminar al conseller les seves actuacions. La conversa no va durar més de deu segons, Puig va marxar ràpidament davant els gestos de nerviosisme de l’alcalde, Xavi Paz, i el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals. Puig tampoc es va escapar d’alguns comentaris sobre la corrupció de la classe política mentre passejava pels carrers de Molins de Rei plens de gent.

Recuperar la confiança

El tema de la corrupció va ser l’aspecte que va centrar les preguntes dels periodistes d’àmbit nacional presents a Molins de Rei per conèixer l’opinió del conseller un dia després de la compareixença del president del govern rere una pantalla sense respondre les preguntes dels periodistes. Felip Puig va cridar a la classe política a “corregir de manera urgent” les actituds i errors del passat per “recuperar la confiança de la ciutadania en les institucions públiques”. El conseller d’Empresa i Ocupació va demanar “un gran acord col·lectiu per recuperar la confiança perquè està en joc l’estabilitat institucional”. En aquest sentit, va demanar anar més enllà de la simple rectificació de les errades.

VIU la Candelera

 • Aquest “senyor” Felip Puig amb la seva presència va fer enfadar a diverses persones de la Fira d’entitats, Amnistia Internacional per exemple. És una vergonya que violents com ell, que usen la policia contra el poble vinguin a Molins.

 • Montse Ortells S via Facebook

  si senyor, estic d’acord amb l’Enric. Felip Puig hauria de dimitir, per decencia. No val posar l’alfil en un quadre d’un altre color.

 • Xavi

  Ahir em va deixar la novia, també és culpa de no tenir Hisenda pròpia?

 • Teresa

  El coste la Feria de la Candelera es de aprox. 0,5 mill € , ( 85 mill. ptas.) , de los que el Ayuntamiento aporta 150.000 € ( 30 mill. ptas.) , ¿ Vale la pena todo este dispendio en plena crisis económica, gastado en sólo 2 dias, de nuestro presupuesto municipal, en tarimas , moquetas y vino ?, Excepto un par de tocinerias que hacen su agosto con bocadillos de butifarras, ¿ A quien más beneficia todo eso a nivel local?
  Hace varios dias que hice una solicitud en la red en la que indicaba que estaba buscado en la web del Ayuntamiento los precios públicos de la ordenanza fiscal C-20 de “precios de m2” de la Fira de Caldelera , y no la encuentro, y lo peor, es que por teléfono, los técnicos municipales tampoco lo encuantran. ¿Sabe algún lector de Viu molins dónde encontrarlo ? : Respuestas hasta el momento = 0
  Con este tipo de secretismos y falta de transparencia publica en publicar los precios, es la punta del icebeg de una presunta “corrupción”. Lástima que El Pais no tenga periodistas en Molins de Rei o que el Sr. J. Zaragoza (PSC) ponga micrófonos debajo del las mesas , para que investiguen la Fira.

 • Pingback: Pere Navarro respecta la posició del PSC a Molins de Rei davant la declaració de sobirania | Viu Molins de Rei()