El col·lectiu de cuina del Baix Llobregat CUBAT presenta el seu passaport gastronòmic

El col·lectiu de cuiners del Baix Llobregat CUBAT engloba a nou restaurants de nou poblacions de la comarca que fan cuina de proximitat i promocionen el Parc Agrari. Durant la Fira de la Candelera han presentat un passaport per fer una ruta pels restaurants del grup.

El col·lectiu va aprofitar la Fira de la Candelera per presentar el seu passaport // Jordi Julià

El col·lectiu va aprofitar la Fira de la Candelera per presentar el seu passaport // Jordi Julià

La Fira de la Candelera és un bon marc per fer presentacions, i una d’elles ha estat la del passaport de CUBAT, que al mateix temps ha servit per donar a conèixer aquest col·lectiu gastronòmic de recent creació. CUBAT és un col·lectiu de cuiners del Baix Llobregat, que agafant Cuina Osona o Cuina Vallès com a referents, han volgut crear la seva pròpia associació comarcal de cuiners “de qualitat”, segons apunten ells mateixos, i amb un valor afegit: “el Parc Agrari, que tenim tan a prop i creiem que cal promocionar”, explica en declaracions a Viu Molins de Rei Ester Fernández, vicepresidenta del grup i co-propietària del restaurant l’Àpat de Molins de Rei.

Seguint l’estela del moviment “Quilòmetre zero” i la filosofia del “slow food“, CUBAT s’ha volgut centrar en la cuina de proximitat, amb aliments produïts el més a prop possible -si són del Parc Agrari del Baix Llobregat, encara millor-, productes de temporada, “i a poder ser de petits productors”, remarca Ester Fernández. “Volem que quan el pagès acaba de collir el producte vagi directe a la cuina del restaurant, que estigui molt poc manipulat”, aclareix la cuinera molinenca.

Ruta gastronòmica per la comarca

La carpa de la Fira de Vins es va omplir de visitants que volien tastar els aperitius que havia preparat el col·lectiu // Jordi Julià

La carpa de la Fira de Vins es va omplir de visitants que volien tastar els aperitius que havia preparat el col·lectiu // Jordi Julià

La nova iniciativa de CUBAT és la creació d’un passaport amb nou pàgines, una per a cada restaurant associat. Proposen als que s’ho puguin permetre que facin una ruta per les nou poblacions del Baix Llobregat on hi ha restaurants del col·lectiu. A cada restaurant se’ls posarà un segell, i a qui l’acabi d’omplir en menys de quatre mesos se’l convidarà al Sopar CUBAT del mes de juny, en què hi haurà menjar dels nou cuiners del grup.

El col·lectiu només té cinc mesos de vida: es va presentar el passat mes de setembre al mercat de La Boqueria, i aquesta és la seva primera iniciativa, després del primer Sopar CUBAT, realitzat a l’octubre a Cervelló. Van aprofitar la Candelera per presentar el passaport a la carpa de la Fira de Vins, que es va omplir de visitants que volien tastar els peculiars aperitius que havien preparat els restaurants del col·lectiu: Can Rafel de Cervelló, Cal Mingo de Viladecans, El Racó de Sant Climent de Llobregat, Follia de Sant Joan Despí, El Mirador de Sant Just Desvern, La Lluna en un Cove del Prat de Llobregat, Major Trenta-Sis de Gavà, Casa Nostra de Corbera de Llobregat i l’Àpat de Molins de Rei.

VIU la Candelera

Recomanacions personalitzades