Junqueras reconeix que la Candelera gaudeix d’una “millor salut” que la Mostra de Sant Vicenç

L’alcalde de Sant Vicenç, Oriol Junqueras, fa una elogi de la Fira de la Candelera i reconeix té una “millor salut” que la Mostra vicentina. Tot i l’històrica rivalitat entre els dos municipis el president d’ERC considera la Candelera com “una de les grans fires de Catalunya”. 

Junqueras acompanyat de l'alcalde i diferents portaveus municipals // Jose Polo

Junqueras acompanyat de l’alcalde i diferents portaveus municipals // Jose Polo

Una de les figures més destacades de l’actual panorama polític català, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, va visitar la 162a edició de la Fira de la Candelera. El president d’ERC va reconèixer tot recordant la rivalitat històrica entre Molins de Rei i el seu municipi que “la Fira de la Candelera gaudeix d’una millor salut que La Mostra de Sant Vicenç. Tot i això, Junqueras no va trigar en afirmar que la fira del municipi de l’altra banda del riu Llobregat “també té una bona salut” i es va mostrar convençut de que li podran donar continuïtat en el temps.

“Vinc a Molins per la Fira des de fa molts anys, primer com a simple veí i després com alcalde i president d’ERC” va dir Junqueras davant els mitjans de comunicació locals a la plaça del Molí, on va fer l’entrega de carnets als nous membres de la Colla de Diables Infantil de Molins de Rei, una entitat amb alta presència de militants republicans. “Encara que sigui de Sant Vicenç, no em dol reconèixer que la fira de Molins és una de les grans de Catalunya” va declarar Junqueras. L’historiador reconvertit en polític va afirmar que, “mirant-la des de fora”, el secret de la Candelera és “la seva continuïtat en el temps i la gran implicació que demostren els ciutadans de Molins de Rei”. L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts també va destacar la fira de les fires del Baix Llobregat com “un bon exemple de com incentivar l’activitat econòmica de diferents sectors”.

Un país sense corrupció

Junqueras també va atendre als mitjans d’àmbit nacional presents a la Fira de la Candelera. En un moment en el que la corrupció de polítics presents al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats està a l’ordre del dia, Junqueras ha demanat a la societat catalana que “doni un pas endavant per evitar casos de corrupció” creant un estat propi i d’aquesta manera “tenir la possibilitat d’acabar amb problemes com aquest”. El líder d’ERC que actua com a soci de govern de CiU al Parlament ha obviat les informacions que apunten a la imputació del diputat convergent Xavier Crespo, el cas Palau i el cas de les ITV, entre d’altres, i s’ha centrat exclusivament en l’afer Bárcenas.

“Les coses es poden fer de manera diferent, no tots els polítics són iguals”, ha assegurat Junqueras insistint en els casos que esquitxen al PP i al PSOE i remarcant que la seva formació no té a cap polític corrupte. L’alcalde de Sant Vicenç també ha posat com exemple el finançament “transparent” d’ERC i ha criticat les donacions anònimes que reben la majoria de partits polítics.

baner notis fira 2013-2 copy

Recomanacions personalitzades