El Concurs de Paletes torna l’antic pont del Molí a la seva ubicació original

La quarta edició del concurs de paletes ha recreat, al mateix lloc on es trobava, el pont del 1912 que travessava el Canal de la Infanta a l’alçada del carrer del Molí. El jurat i els paletes han coincidit a premiar la construcció dels masnovins Jordi Fortea i Jordi Domènech.

Un pont travessava el Canal de la Infanta des del 1912 // Arxiu Municipal - ACM

Un pont travessava el Canal de la Infanta des del 1912 on ara hi ha el carrer del Molí // Arxiu Municipal – ACM

Per unes hores, el pont del carrer del Molí ha tornat al mateix punt on va ser construït l’any 1912. Ho ha fet gràcies al Concurs de Paletes, que organitza l’Agrupació de la Construcció de Molins de Rei (ACM) i que en l’edició d’enguany ha requerit a cadascun dels participants que es reproduís un fragment de la barana d’aquell pont. S’ha donat el cas que el lloc on s’ha celebrat aquesta quarta edició del concurs durant la 162a Fira de la Candelera passava a ser un terreny adjacent al Molí i al propi carrer del Molí, el lloc on hi havia el pont que permetia creuar el Canal de la Infanta i que ara s’ha recuperat durant unes hores.

A diferència de les anteriors edicions, en què la mateixa parella havia repetit com a guanyadora del concurs de paletes, aquest any la parella guanyadora s’estrenava en tastar aquesta peculiar victòria. Era la formada per Jordi Fortea i Jordi Domènech, del Masnou, que han vist que tant el jurat de l’ACM com els propis paletes participants coincidien a considerar que eren els que millor havien aconseguit reproduir la peça establerta. Això ho han sabut gràcies a un nou guardó, el Premi dels participants, que premia amb dos pernils a la parella que rebi més vots per part dels companys paletes com a millor construïda. Però el premi principal era el del jurat, que els ha lliurat 900 euros com a premi.

Jordi Fortea i Jordi Domènech han guanyat 900€ del 1r premi i dos pernils del premi dels participants // Manuel Julià

Jordi Fortea i Jordi Domènech han guanyat 900€ del 1r premi i dos pernils del premi dels participants // Manuel Julià

Ramon Oliveras i Josep Ribas han aconseguit el segon premi // Jordi Julià

Ramon Oliveras i Josep Ribas han aconseguit el segon premi // Manuel Julià

D’entre els que examinaven la qualitat de les construccions com a part del jurat hi havia Josep Rodon i Badia, nét del dissenyador i constructor del pont original: Josep Badia. Aquest jurat també ha reconegut la feina de Ramon Oliveras i Josep Ribas, de Vilobí d’Onyar, guanyadors del segon premi, valorat en 400 euros. Oliveras i Ribas participen al concurs des del primer any, quan també van aconseguir la segona posició. El segon any també es van quedar a les portes de la victòria i l’any passat van aconseguir el tercer premi.

Baixa la participació local

Pel que fa als guanyadors de l’any passat, Aleix Plana i Vasile Safta, de Vila-Seca, aquest cop s’han hagut de conformar amb el tercer premi, emportant-se 200 euros.

A diferència de l’anterior edició, en què quatre parelles eren de Molins de Rei, aquest any només n’hi ha hagut una, que no ha optat al premi local perquè s’ha suprimit.

 Viu la Candelera

Recomanacions personalitzades