La vicepresidenta del Govern inaugura la Fira entre reivindicacions de l’alcalde

La vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, ha estat l’autoritat que ha inaugurat la 162a Fira de la Candelera. L’alcalde, Xavi Paz, ha aprofitat per reivindicar la importància del Baix Llobregat i reclamar els impagaments del govern català amb els ajuntaments.

La vicepresidenta del Govern ha passat una bona estona al planter de la Fira // David Guerrero

La vicepresidenta del Govern ha passat una bona estona al planter de la Fira // David Guerrero

La 162a Fira de la Candelera ja ha obert les seves portes oficialment i ho ha fet amb la tradicional passejada de les autoritats pel recinte firal. Enguany, la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, ha estat l’encarregada de participar en l’acte que dóna el tret de sortida al cap de setmana de Fira. Primer ha signat al llibre d’honor de l’Ajuntament i posteriorment ha participat en una passejada que l’ha portat pels punts més emblemàtics de l’esdeveniment que fa d’aparador de Molins de Rei durant un cap de setmana.

Durant la recepció oficial a la sala de plens de l’Ajuntament, l’alcalde, Xavi Paz, ha aprofitat l’ocasió per desplegar les seves queixes davant la representant de la Generalitat. “El Baix Llobregat té una identitat forta i tenim molts reptes pendents”, va apuntar Xavi Paz, reivindicant que la comarca “vol ser present en el debat de la llei de règims locals”. El  govern català prepara la reducció de consells comarcals i un aprimament d’estructures que encara es desconeix com pot afectar al Baix Llobregat. L’alcalde de Gavà i president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, donava suport a les paraules de Paz des de primera fila de la sala de plens.

Més inversions, menys maltracte

Joana Ortega va ser rebuda a la sala de plens de l'Ajuntament // David Guerrero

Joana Ortega va ser rebuda a la sala de plens de l’Ajuntament // David Guerrero

La importància del territori del Baix Llobregat també ha estat reivindicat per l’alcalde, destacant la importància del Parc Agrari un cop superat Eurovegas. En aquesta línia, Paz subscriu el missatge que els alcaldes de Cornellà, Sant Boi, Viladecans i Gavà van fer arribar al president de la Generalitat fa unes setmanes“són necessàries inversions al territori”.

L’altre aspecte del que s’ha queixat Xavi Paz davant Joana Ortega ha estat l’econòmic. “Reclamem que la Generalitat pagui el seu deute als ajuntaments, som els principals proveïdors de serveis i patim les queixes dels ciutadans”, ha dit amb contundència l’alcalde, marcant les línies vermelles en educació, salut i investigació ja que són “una inversió de futur”.

Primer els de casa

La vicepresidenta del Govern ha contestat a l’alcalde, assegurant que és “conscient del deute” i comprometent-se a fer “tot el possible per minorar-lo”. En aquest sentit, Ortega ha elogiat la feina que es fa des dels ajuntaments: “En temps de crisi els ajuntaments comporten una dedicació especial, els problemes no s’acaben mai perquè és la preocupació per la gent més propera”.

Tot i això, Joana Ortega ràpidament ha tirat pilotes fora assegurant que “la solidaritat catalana sempre ha existit però ara és el moment de pensar primer en els de casa”. Com és habitual en el discurs de l’executiu català, la culpa ràpidament s’ha atribuït a fora de Catalunya. La vicepresidenta del Govern no ha volgut marxar de Molins de Rei sense fer referència a la corrupció que envaeix les portades dels rotatius durant els últims dies. Per a Ortega, “s’ha d’evitar que cap mala pràctica que pugui sortir als mitjans acabi posant engrunes de dubte sobre els servidors públics”.

Recomanacions personalitzades