Les ADF del Baix Llobregat es reuneixen a Molins de Rei per fer un simulacre d’incendi

El simulacre d’incendi en l’entorn del Parc Natural de Collserola va servir per fer un test de coordinació de l’equip humà i material de cara a les possibles emergències que poden sorgir a l’estiu. Van participar ADF de la comarca, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. 

Les ADF van mostrar la seva coordinació en cas d'incendi // Jose Polo

Les ADF van mostrar la seva coordinació en cas d’incendi // Jose Polo

Diuen que és millor prevenir que curar, i es per això que la l’ADF Puigmadrona-Olorda i la Federació d’ADF del Baix Llobregat van organitzar un simulacre d’incendi el passat dissabte 26 de gener al Pla de les Bruixes de Molins de Rei, també conegut com a Terral. L’objectiu de la jornada era fer una prova de la capacitat de reacció de les diferents ADF, la seva coordinació entre elles i amb la resta de mitjans que actuen en cas d’incendi (Bombers, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra). A més, es van posar a prova els mètodes d’evacuació de les zones residencials integrades a Collserola entre altres factors que poden influir en cas d’episodi d’emergència per incendi en l’entorn del Parc Natural. Des de primera hora del matí es va fer una crema controlada de diferents residus vegetals i després es va procedir a un simulacre d’actuació real per tal d’apagar aquest foc.

El foc controlat va començar a cremar a primera hora del matí // Jose Polo

El foc controlat va començar a cremar a primera hora del matí // Jose Polo

El director general del departament de Medi Ambient i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Escorihuela, va ser present al simulacre i va fer una reivindicació de la importància de la redacció dels plans de gestió de Collserola que “faran que una empresa controli el Parc amb el suport del Consorci i els Ajuntaments”.  Segons Escorihuela, “des de l’administració pública hem de lluitar per fer que Collserola sigui un espai ben conservat i, a la vegada, obtindre un rendiment de la biomassa del Parc”.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, per la seva banda, va destacar el fet que el simulacre es realitzés a la vila com “una mostra més de l’esperit de capitalitat de Molins de Rei”.  Per a l’alcalde socialista, “els barris de muntanya són una prioritat i aquest any, gràcies als plans d’ocupació, s’han pogut netejar els vorals entre Sant Bartomeu i la Rierada” .

Salvem del foc Collserola fa una crida a seguir treballant

Tot just quatre anys després de l’històrica ventada de l’any 2009, la plataforma Salvem del foc Collersola fa una crida a continuar els treballs de neteja del bosc. Durant la propera Fira de la Candelera, les persones que vulguin es podran a fer una foto amb un tro de fusta per tal de donar suport simbòlic a l’iniciativa. Des de l’entitat és reclama “la neteja dels arbres caiguts i l’obertura de camins encara impracticables ja que en moltes zones encara no s’ha actuat“, segons asseguren els seus responsables.

Recomanacions personalitzades