L’església estrena una rampa d’accés que millora l’accessibilitat

Les persones en cadira de rodes o amb mobilitat reduïda podran accedir a l’església a partir d’ara sense dificultats. Una nova rampa respon a una reivindicació històrica dels feligresos i fa més accessible l’entrada a l’església i les dependències de la parròquia.

La rampa fa més accessible l'entrada a l'església // Laura Duran

La rampa fa més accessible l’entrada a l’església // Laura Duran

Les persones que van en cadires de rodes o tenen dificultats de mobilitat ara tenen més fàcil accedir a l’església de Molins de Rei. Una nova rampa fa més accessible el centre de culte i les seves dependències parroquials (sales de catequesi i despatx parroquial entre altres) responent així a una necessitat reclamada des de fa molts anys. “No només les persones que van en cadira de rodes surten beneficiades, la gent que porta cotxes de nens i carrets d’aliments també ho tindran més fàcil a partir d’ara”, explica mossèn Xavier Aymerich.

La rampa ha estat dissenyada per l’arquitecte Miquel Olivella i ha comptat amb el suport de Pere Royo i Miquel Tarragó com operaris. Les obres també han permès arranjar el porxo, amb les noves baranes i portes i el repàs de pintura. A la vegada s’ha aprofitat per millorar la rampa d’accés que ja hi havia per la porta del darrera, i altres petites millores. El cost de l’obra s’ha finançat amb els diners que va deixar Magdalena Bonamich, una molinenca molt lligada a la parròquia que va morir l’any 2011 i que va deixar part de la seva herència per la millora social en mans de l’església.

Diverses persones en cadira de rodes van estrenar la rampa // Parròquia de Sant Miquel

Diverses persones en cadira de rodes van estrenar la rampa // Parròquia de Sant Miquel

La inauguració de la nova rampa va tenir lloc el passat diumenge 20 de gener amb la presència de l’alcalde, Xavi Paz, diversos regidors de l’Ajuntament, membres del consell pastoral, de la comissió d’economia i obres de la parròquia i nombrosos feligresos i veïns. L’alcalde va lloar la iniciativa de la parròquia com “una mostra de l’interès social i alhora del desig d’implicació en la vida de Molins de Rei”. Mossèn Xavier Aymerich, per la seva banda, va agrair la col·laboració de tots els que han fet possible la seva construcció i va ser l’encarregat de beneir la rampa. Diversos assistents amb mobilitat reduïda que es desplacen amb cadira de rodes van ser els encarregats d’estrenar oficialment el nou accés a l’església.

Recomanacions personalitzades