L’Ajuntament s’adhereix al Manifest pel desenvolupament sostenible del Parc Agrari del Baix Llobregat

L’Ajuntament de Molins de Rei s’ha adherit al “Manifest pel desenvolupament sostenible del Delta i el Parc Agrari del Baix Llobregat”, un text que reclama la consolidació del Parc Agrari com a zona productiva i que necessita trobar nous models productius. Tots els partits donen suport a la moció.

Uns pagesos treballen en uns terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat // Parc Agrari

Uns pagesos treballen en uns terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat // Parc Agrari

El “Manifest pel desenvolupament sostenible del Delta i el Parc Agrari del Baix Llobregat” és un document sorgit de la plataforma Aturem Eurovegas que ara s’ha reconvertit en la Taula Catalana pel Desenvolupament Sostenible del Delta i del Parc Agrari del Baix Llobregat. Després d’aconseguir que el macrocomplex lúdic Eurovegas no s’instal·lés a escassos quilòmetres de Molins de Rei, s’ha obert un debat sobre el paper del Parc Agrari i del Delta.

Des del text es reclama una protecció efectiva del territori i que es consolidi la figura del Parc Agrari del Baix Llobregat com a veritable zona productiva i garant de la sobirania alimentària de la zona. El Manifest també exposa la necessitat de “buscar models productius que ens allunyin del que ens ha portat fins a l’actual situació de crisi”. Segons es defensa al text, “el Parc Agrari, amb una bona gestió, pot esdevenir un referent en el paradigma productiu que ha de vincular la competitivitat amb la cohesió social i la sostenibilitat”.

El text va ser portat a la sala de plens per Iniciativa per Molins de Rei i Esquerres per Molins de Rei i va ser aprovat per unanimitat al ple municipal de novembre. Tot i que CiU ha estat el partit que va impulsar el projecte de col·locar Eurovegas al Baix Llobregat, aqust cop van acabar donant també suport a la moció. D’aquesta manera, Molins de Rei ha estat un dels primers municipis que ha donat suport institucional al Manifest. Altres ajuntaments, com el de Gavà, en canvi, han votat en contra de l’adhesió al manifest.

Recomanacions personalitzades