Topant amb la realitat

CE Molins de Rei 54-65 CB Sant Pere. El sènior masculí de bàsquet cau a casa contra un bon rival i trenca la bona ratxa de resultats. 

El CB Sant Pere va demostrar la seva qualitat // Jose Polo

El CB Sant Pere va demostrar la seva qualitat // Jose Polo

Pujar a una categoria tant competitiva com la Primera Catalana i arribar a la jornada 14 amb un balanç de 9 victòries i 5 derrotes no és normal. El més normal és patir en cada partit i lluitar per no baixar de categoria o, com a molt, agafar una situació còmode dins la taula classificatòria. Amb aquesta situació d’eufòria agreujada per la primera victòria fora de casa de 2013, el sènior masculí de bàsquet del Club Esportiu Molins de Rei rebia al CB Sant Pere, equip amb una victòria menys que els molinencs en el que portem de temporada, en la jornada 15.

El CB Sant Pere va sortir més ficat en el partit, amb més intensitat. Error imperdonable en un nouvingut a la categoria. La mobilitat dels seus pivots va començar dificultant, i molt, la defensa del CE Molins de Rei. A més, els egarencs tenien un percentatge molt alt d’encert en el llançament des de totes les posicions però especialment des de més enllà de la línia de 6,25. Qualsevol dels cinc jugadors a pista de l’equip visitant podia obrir-se per foradar la cistella molinenca o, sinó, crear espais per a les penetracions. Això va desconcertar la defensa dels homes de Juan Couto i amb 14 a 22 a l’electrònic es va acabar el primer període.

Couto era conscient que alguna cosa havia de canviar en el partit i per això va començar a dibuixar una zona a l’inici del segon període. Si bé no era constant, de tant en tant intentava despistar als visitants amb aquesta tàctica. En atac es començava a fer bona feina dins la zona però per controlar el partit cal defendre bé i en el segon període les continues penetracions del CB Sant Pere van fer-li mal als molinencs. Amb un matx força espectacular, sobretot en els últims minuts, i els entrenadors nerviosos a les banquetes es va arribar al descans amb un resultat de 29 a 37.

El CE Molins de Rei va patir la primera derrota de l'any // Jose Polo

El CE Molins de Rei va patir la primera derrota de l’any // Jose Polo

A la represa el Sant Pere continuava ben plantat al Poliesportiu Municipal i amb les idees molt clares. Es respirava que la remuntada no era impossible però sí complicada si l’equip visitant no baixava el nivell o el Molins millorava notablement. Però cap dels dos elements es va produir. A més, es va veure un arbitratge força polèmic amb accions que van afavorir l’equip visitant. 39-51 i només quedaven 10 minuts per capgirar el marcador.

Només quedava l’heroica i els molinencs ho van intentar.  Van augmentar la seva agressivitat en defensa, fet que va dificultar els sistemes visitants, que van patir uns primers minuts de l’últim quart amb nervis. En atac les coses funcionaven de la mà d’uns bons minuts dels germans De Ugarte però aquesta reacció va ser poc més que un miratge. Finalment el Sant Pere va mostrar la tranquil·litat suficient com per emportar-se un partit que se li havia posat de cara. Al final 54 a 65. Un derrota que porta al CE Molins de Rei a topar-se amb la veritable realitat de la categoria.

Toc d’atenció

L’entrenador del sènior masculí de bàsquet del CE Molins de Rei, Juan Couto, explica en declaracions a Viu Molins de Rei que la derrota va ser “un toc d’atenció per tenir clar quina és la nostra lliga”. El gallec declara que “en alguns moments ens vam deixar anar condicionats per l’actuació arbitral i això és preocupant”. El proper partit dels molinencs serà diumenge 27, també a casa, contra el Basquet Ribes.

 Viu Molins de Rei va explicar el partit en directe a través de Twitter

Recomanacions personalitzades