Xavi Foj guanya la categoria de cotxes de sèrie del Dakar 2013

Segon títol consecutiu del molinenc. Foj ha revalidat el títol l’any que tenia més dificultats. L’equip Foj Toyota MPA és el més ràpid de la T2 sense gaudir d’assistències. 

Foj ha aconseguit el seu segon Dakar consecutiu // Foj MPA Team

Foj ha aconseguit el seu segon Dakar consecutiu // Foj MPA Team

Diuen que en el món de l’esport el més difícil no és triomfar, sinó que és mantenir-se en la victòria. I si tens el handicap de comptar amb menys recursos que els teus rivals directes, aquesta dita és fa encara més certa. Però Xavi Foj ho ha tornat a fer, ha tornat a guanyar el Dakar en la categoria T2, adreçada a vehicles de sèrie. I ho ha fet carregat amb 60 quilos de recanvis al cotxe, completant el ral·li sense cap tipus d’assistència. Fantàstic.

El seu gran rival per aconseguir la victòria, el francès Nicolas Gibon, ho ha intentat fins a l’últim moment, en una mostra de competitivitat elogiable. L’última etapa, amb 128 km d’especial entre La Serena i Santiago, ha tornat a ser un mà a mà entre el molinenc i el francès però els intents de Gibon han estat, una vegada més, estèrils, sense resultats. Foj, calculadora en mà, només ha cedit poc més de quatre minuts respecte el seu rival. Sense cap imprevist d’última hora, s’ha fet amb la victòria final.

Finalment, 13 minuts i 9 segons han separat a Foj de Gibon en la classificació general de la categoria de cotxes de sèrie. Una distància que demostra que ha estat una competició extremadament ajustada entre els dos homes més ràpids d’aquesta edició del ral·li més dur del món. L’avi del Dakar -Foj és el pilot amb més participacions- ha superat les dificultats una vegada més. Diuen que el diable sap més per vell que per diable i l’experiència ha estat, sense cap mena de dubte, un dels elements clau d’aquesta victòria. Avui, a Santiago de Chile, es farà la tradicional festa final i l’arquitecte aventurer molinenc serà coronat com a campió pujant al primer lloc del podi. Molins de Rei hi tindrà un ull posat per felicitar-lo.

El Dakar en imatges