Molins de Rei i Sant Vicenç mancomunen els programes d’habitatge social per fer front a les retallades

Un conveni signat entre els ajuntaments de Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts  permet “seguir oferint els serveis en matèria de programes d’habitatge social” que la Generalitat havia eliminat l’any passat.  L’objectiu és crear una xarxa de mediació de lloguer social d’àmbit supramunicipal.

Paz i Junqueras han signat el conveni a l'Ajuntament molinenc // Jose Polo

Xavi Paz i Oriol Junqueras van signar el conveni a la sala de plens de l’Ajuntament // Jose Polo

Les polítiques de la Generalitat de Catalunya, amb la suspensió de la gestió de la Borsa Jove d’Habitatge del Baix Llobregat Centre i la congelació de l’aportació a l’Oficina Local d’Habitatge , han deixat la promoció de l’habitatge social en una situació complicada a nivell local i comarcal. És per això que l’Ajuntament de Molins de Rei i el de Sant Vicenç dels Horts han signat un conveni que “permet seguir oferint els serveis en matèria de programes socials d’habitatge”.  

La suma d’esforços dels dos consistoris  i el repartiment de tasques entre els dos municipis farà viable el manteniment d’un servei que la Generalitat va retallar fa uns mesos al obligar a integrar la Borsa d’Habitatge Jove en la Borsa de Mediació per al Lloguer Social. El conveni entre els dos ajuntaments per mancomunar el servei de suport a l’accés a una vivenda  permet donar continuïtat a la promoció del lloguer d’habitatge social tot i l’abandonament per part de la Generalitat després de set anys d’ajuts.

Preu més baix i garantia jurídica

El programa d’habitatge social del conveni proporciona millores de caràcter econòmic i jurídic tant pel llogater com pel propietari que es cristal·litzen en “un preu més baix i suport jurídic” segons ha explicat l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras. El preu del lloguer realitzat a través d’aquest servei estarà fixat per sota del mercat. L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha destacat que aquesta iniciativa intenta “donar resposta a una necessitant latent de la societat” ja que la demanda de lloguer social s’ha doblat durant els últims anys. Paz ha destacat que “aquest conveni és una senyal clara de la vocació de servei públic dels municipis”.

El conveni neix amb l’objectiu d’optimitzar els recursos de les dues poblacions per dur a terme de manera conjunta totes les gestions relatives al programa de mediació i cessió d’habitatges per al lloguer social. Així, a l’oficina d’habitatge de Molins de Rei es gestionarà a partir d’ara la Borsa de Mediació pròpia i també s’encarregarà de la gestió de les prestacions de lloguer i d’especial urgència d’habitatge social, a més de mantenir el seguiment dels casos que duia l’extinta Borsa Jove del Baix Llobregat Centre, que va arribar a donar servei a vuit municipis de la comarca. A Sant Vicenç dels Horts, per la seva banda, hi haurà una altra oficina on, a més de la Borsa de Mediació del seu municipi, es gestionarà la Renda Bàsica d’Emancipació del Baix Llobregat.

Extensiu a més municipis

La regidora d’Habitatge, Anna Cantudo, explica que “Sant Vicenç i Molins de Rei han sumat esforços no només per continuar oferint els serveis de la Borsa Jove, sinó per portar el servei de mediació d’habitatge social a nivell supramunicipal”. La regidora socialista afegeix que la idea és “sumar a altres pobles de la comarca a la proposta ja que Molins de Rei té una oficina d’habitatge amb capacitat suficient per unificar esforços entre municipis”.

D’aquesta manera s’aconseguiria crear una xarxa de mediació de lloguer social d’àmbit supramunicipal davant les creixents necessitats en matèria d’habitatge. L’iniciativa té com objectiu tornar a situar a Molins de Rei com el centre neuràlgic de la gestió de les ajudes en matèria d’habitatge a nivell del Baix Llobregat, on moltes poblacions com Torrelles, Cervelló, Corbera, Pallejà o el Papiol no tenen un espai propi per gestionar aquest aspecte.

  • Teresa

    De nuevo otro “tapa agujeros” del actual equipo de gobierno, Tal como dice el dicho : “cada palo que aguante su vela” , Si los programes d’habitatge social” la Generalitat ya los havia eliminat l’any passat, no tenemos porqué soportar de nuevo este servicio de inmobiliaria municipal , ¿ Cuantos dineros aportan los de SVH? , ¿ Cuando dejaremos de hacer volar palomas con eso de crear una xarxa de mediació de lloguer social d’àmbit supramunicipal?
    Con qué legimitidad se atreven nuestros ediles en contradecir lo realizado por la Generalitat de Catalunya, amb la suspensió de la gestió de la Borsa Jove d’Habitatge del Baix Llobregat Centre i la congelació de l’aportació a l’Oficina Local d’Habitatge. ¿ Cuanto dinero nos cuesta a los contribuyentas de Molins de Rei, todo eso de tapar agujeros de CIU , con este servicio de inmobiliaria municipal claramente intervencionista ?

    Volvemos a las andadas de siempre, el de querer siempre destacar sobre los otros municipios colindantes, con lo que sea, aún siendo algo intranscendente como ese objectiu, de tornar a situar a Molins de Rei com el centre neuràlgic de la gestió de les ajudes en matèria d’habitatge a nivell del Baix Llobregat, y la cruda realidad es que los servicios de CAP de urgencias de Molins desaparecen y son cedidos a otros municipios.

  • Pingback: El Consell de Seguiment de la Crisi fa un balanç positiu del seu primer any de funcionament | Viu Molins de Rei()

  • Pingback: El Pla d'Habitatge de Molins de Rei comença a donar fruits | Viu Molins de Rei()