L’AEM demostra el seu coratge amb la II Milla de la Candelera

La segona edició de la cursa atlètica de Molins de Rei surt endavant malgrat l’intensa pluja. Raúl González dóna la sorpresa al aconseguir el millor temps tot i estar inscrit a la cursa Open. Marta Castillejo aconsegueix la victòria en categoria femenina. Roger Pascual i Raquel Armentano, millors atletes locals. 

Les curses van estar marcades per la pluja // Jose Polo

Les curses van estar marcades per la pluja // Jose Polo

La segona edició de la Milla de la Candelera va estar marcada per la pluja, present durant tota la tarda esportiva. Sense cap mena de dubte, les inclemències meteorològiques van deslluir la competició, que enguany va superar el rècord d’inscripcions amb 344, començant a consolidar-se com una prova amb un cert nom en el panorama del Baix Llobregat. Les curses de totes les categories es van poder disputar, tot i que amb menys participants del que s’esperava ja que molts van decidir quedar-se a casa malgrat estar inscrits. En algunes sèries, la pluja dificultava força el transcurs de la competició però en d’altres “només” es tenia el handicap de l’asfalt mullat.

En categoria masculina, Raúl González va aconseguir el millor temps tot i participar a la cursa Open, d’un caire més popular i principal novetat de l’edició d’enguany. I no va ser pas per una manca de nivell en la cursa absoluta, que per segon any consecutiu va acabar amb la victòria de Jean Luc Méndez. Així ho confirma el millor atleta local, Roger Pascual, qui explica en declaracions a Viu Molins de Rei que “ha estat una cursa amb  molt nivell” i es mostrava satisfet de la seva quarta posició aconseguida a la classificació general. En categoria femenina, Marta Castillejo va ser la participant més ràpida.

El més petits van mostrar-se molt valent sense deixar-se espantar per la pluja // Jose Polo

El més petits van mostrar-se molt valents sense deixar-se espantar per la pluja // Jose Polo

Satisfacció malgrat les inclemències 

Els problemes organitzatius van començar a fer-se evidents des de primera hora. El vent i la pluja feia impossible posar els arcs de sortida i arribada i, a més, es patien problemes amb el punt d’electricitat. Hi havia dues opcions: continuar com fos o plegar i marxar cap a casa. L’equip humà de l’Associació Esportiva Molins va decidir seguir endavant passi el que passi, superant els diferents problemes que van anar sortint. Una demostració de coratge d’una entitat molinenca que fa temps que lluita per donar-se a conèixer més a nivell comarcal i que segueix reivindicant un espai propi per entrenar a Molins de Rei.

“Estem satisfets, hem donat tot el possible malgrat la pluja” diu la presidenta de la secció d’atletisme de l’AEM, Cristina Vila, en declaracions a Viu Molins de Rei. “Fem una valoració positiva” reafirma Vila, mostrant-se molt feliç pel gran augment d’inscrits respecte la primera edició de la prova. Segons Vila l’augment de participació es produeix per “l’any olímpic, perquè se’ns comença a conèixer a nivell local i comarcal i per l’esforç de promoció que hem fet”. L’any vinent només falta que no plogui, la bona feina ja s’està fent.

Llistat complet de guanyadors 

Guanyador absolut masculí: Raúl González.

Guanyadora absoluta femenina: Marta Castillejo.

Trofeu Autoescola Sant Miquel al millor atleta local femení: Raquel Armentano.

Trofeu Autoescola Sant Miquel al millor atleta local masculí: Roger Pascual.

Absolut masculí: Jean Luc Méndez.

Absolut femení: Marta Castillejo.

Veterans masculí: Albert López.

Veterans femení: Maria Helena.

Open maculí: Raúl González.

Open femení: Ksenia Parfenona.

Cadet masculí: Jordi Navero.

Cadet femení: Bet Soldevila.

Juvenil masculí: Marc de Estal

Juvenil femení: Maria Tortras.

Sub 23 masculí: Jordi Robles.

Sub 23 femení: Marta Castillejo.

Mini masculí: Marcos Palacios.

Mini femení: Emma Sànchez.

Aleví masculí: Marc Tremosa.

Aleví femení: Alba Garcia.

Infantil masculí: Alex Salas.

Infantil femení: Laia Ruiz.