ERC no garanteix que el pacte parlamentari amb CiU tingui beneficis per al Baix Llobregat

El president d’ERC, Oriol Junqueras, assegura que el pacte amb CiU “no és de governabilitat” sinó “d’estabilitat parlamentària” i que per tant “no ha de tenir beneficis concrets” per al Baix Llobregat. Anna Simó, destaca la intenció “d’arribar a acords amb CiU” per rellançar l’economia de la comarca. 

ERC defensa el pacte amb CiU a Molins de Rei // Jose Polo

ERC defensa el pacte amb CiU a Molins de Rei // Jose Polo

Tot i que en campanya electoral el líder d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, va fer una crítica de les polítiques de CiU al Baix Llobregat durant la passada legislatura, setmanes després de pactar amb la federació nacionalista de cara a la nova legislatura assegura que aquest pacte “no ha tenir beneficis concrets” per a la comarca.  El motiu, segons l’alcalde de Sant Vicenç, és que no es tracta d’un pacte de governabilitat sinó d’un pacte “d’estabilitat parlamentària” i que per tant no s’han arribat a acords en polítiques concretes més enllà d’unes línies d’actuació en temes molt específics com, per exemple, el dret a decidir. Tot i això, Junqueras va especificar durant la seva última visita a Molins de Rei que “hi ha una voluntat d’arribar a acords per fomentar les polítiques laborals a la comarca”.

En la mateixa línia es va mostrar la vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya i una de les dones fortes del partit republicà, Anna Simó, durant una conferència adreçada a explicar als seus votants el pacte amb CiU. En declaracions a Viu Molins de Rei, Simó va explicar que ERC té “un pla estratègic per rellançar l’economia de la comarca” i que hi ha l'”intenció de fer-lo possible amb Convergència” però reconeixia que a hores d’ara encara no hi ha cap acord en la matèria.

ERC explica el pacte amb CiU a les seves bases

Després de l’èxit electoral d’ERC a les passades eleccions al Parlament – on van passar a ser la segona força més votada a Molins de Rei – el partit republicà va celebrar un acte per tal d’explicar el pacte d’estabilitat parlamentària amb CiU. L’acte, celebrat a la Federació Obrera el dijous 10 de gener, va aplegar a bona part de la militància d’ERC a Molins de Rei i va comptar amb la presència d’Anna Simó.

La vicepresidenta primera del Parlament va explicar les claus del que anomenen “Pacte per la Llibertat” que contempla la realització d’una consulta sobre la independència de Catalunya de l’estat espanyol fixant el 2014 com a data. “Catalunya porta 30 anys intentant un encaix amb Espanya i, després de diversos intents frustrats, ha arribat el moment de deixar la dependència de l’estat espanyol i convertir Catalunya en un nou estat lliure dins de la UE” va dir Simó.

Simó va proclamar que “no podem arribar a la consulta amb un país trencat” i va explicar que per aquest motiu el “pacte per la llibertat” també inclou una sèrie de polítiques econòmiques que “acaben amb l’únic camí de l’austeritat” que es va imposar durant la passada legislatura d’Artur Mas. Durant la conferència, Simó va detallar els compromisos als que s’havia arribat al pactar amb CiU, que inclouen una declaració de sobirania del poble de Catalunya per part del Parlament de Catalunya, l’aprovació de la Llei de Consultes, l’obertura d’un procés de negociació i diàleg amb l’Estat espanyol, la creació del Consell Català per a la Transició Nacional, el treball de tots els procediments formals, jurídics i institucionals necessaris per preparar la consulta i finalment la convocatòria del referèndum. La republicana va demanar a les formacions que critiquen el pacte amb Convergència que “proposin una alternativa viable que garanteixi la llibertat de Catalunya” en un moment d'”emergència social i d’asfíxia global per part del govern espanyol en termes econòmics, culturals i polítics”. 

L’acte va estar presentat per la regidora per Esquerres per Molins de Rei a l’ajuntament de la vila, Sílvia Guillén, qui va fer una valoració del context social i polític a nivell nacional i també es va congratular “del gran moment que passa ERC a Molins” després dels bons resultats obtinguts a les últimes eleccions al Parlament.

Recomanacions personalitzades