A 128 quilòmetres de la glòria

Xavi Foj és a un pas de revalidar el títol a la categoria de cotxes de sèrie del Dakar. El molinenc té 17 minuts d’avantatge sobre el segon a falta de només una etapa per finalitzar la competició. 

Foj és a un pas d'aconseguir el títol // Foj MPA Team

Foj és a un pas d’aconseguir el títol // Foj MPA Team

Si parléssim de qualsevol altre competició que no fos el Dakar diríem que Xavi Foj ja s’ha proclamat campió. Però, no, no és el cas, això és el Dakar i en 138 quilòmetres d’especial poden passar moltes coses, malgrat que el terreny no sigui, ni de bon tros, el més complicat de les últimes jornades.

Després de superar la marató entre Copiapó i La Serena de 441 kilòmetres d’especial, últim gran obstacle per fer-se amb la victòria, el molinenc és a les portes de revalidar el títol a la categoria de cotxes de sèrie. Ha estat un últim gran obstacle, com no podia ser d’una altra manera, ple de dificultats. L’etapa ha començat amb més de 200 km de llargues rectes, on Foj i Santamaria han patit el handicap de tenir un cotxe més lent que el tàndem Gibon/Miura. A més, en una muntanya de sorra, el molinenc ha perdut força temps.

Després ha arribat una zona més sinuosa, amb molta pedra i una pista feta malbé pel pas previ dels camions. En aquesta tram, més tècnic, Foj s’ha sentit més còmode, controlant en tot moment la situació. Un marcatge perfecte sobre Gibon, forçant el ritme en els moments indicats i conservant la mecànica quan és necessari, al més pur estil Foj. El resultat: menys de 10 minuts perduts.

Ara queda l’última etapa. Foj és a un pas de convertir-se en campió de la categoria de cotxes de sèrie. Segur que els directius de l’equip Toyota oficial, que el van deixar al marge dels seus plans enguany per confiar en altres pilots, es fan creus de veure com la guineu del desert els està passant la mà per la cara amb molts menys recursos. Així és el món de l’esport, no sempre guanya qui ho té més de cara en un principi. On no arriben les infraestructures, arriba el talent i l’esforç. 

Podreu seguir en directe l’última etapa del Dakar 2013 a través del Twitter de la redacció d’esports de Viu Molins de Rei@esportsviu

Recomanacions personalitzades