Xavi Foj perd 40 minuts respecte Gibon però continua líder

Xavi Foj, víctima dels problemes mecànics, perd temps respecte Gibon però conserva un marge de 26 minuts i 31 segons quan queden dues etapes per finalitzar el Dakar. El molinenc és a les portes de revalidar el títol a la categoria de cotxes de sèrie.

Les dunes van jugar-li una mala passada a Xavi Foj // Foj MPA Team

Les dunes van jugar-li una mala passada a Xavi Foj // Foj MPA Team

Fins l’etapa 13, realitzada entre Fiambalà i Copiapó, Xavi Foj portava un Dakar relativament plàcid. Tret de l’ensopegada inesperada de la segona etapa, el molinenc no havia patit problemes importants per superar els obstacles, aconseguint el liderat a la categoria de cotxes de sèrie amb solvència. Però és gairebé impossible acabar un Dakar sense imprevistos, i aquests han arribat a les espectaculars dunes camí de Copiapó.

Primer Foj i Santamaría han patit problemes en una de les rodes del seu Toyota Land Cruiser, fet que els ha obligat a aturar-se per procedir al canvi. Però mentre efectuaven aquesta maniobra sense cap tipus d’assistència el vehicle ha quedat atrapat entre la sorra. Només quedava la força física dels dos valents per solucionar la situació. I així ha estat, després d’una solució d’emergència que ha desgastat física i psicològicament als integrants de l’equip Foj MPA Team han pogut tornar a pista per continuar endavant. A més, pocs kilòmetres després de tornar al recorregut s’han topat amb l’accident d’un camió que impedia el pas de la resta de participants del Dakar. Al final, tots aquests problemes han significat una pèrdua de temps de més de 40 minuts respecte el francès Nicolas Gibon. 

“La cosa es posa interessant” ha dit Xavi Foj després de l’etapa. Amb aquesta naturalitat afronta el molinenc les dues jornades de ral·li que queden. 26 minuts i 31 segons és un marge de temps suficient com per afrontar amb garanties el que queda de competició sempre que no hi hagi cap problema mecànic. Per contra, si Foj torna a patir qualsevol imprevist, pot veure com la victòria final se li escapa tot just a l’últim moment. Més emoció impossible.

Recomanacions personalitzades