Cop d’efecte de Xavi Foj

El molinenc s’emporta l’etapa 10 en un duel apassionant contra Gibon. Foj aconsegueix més d’una hora d’avantatge respecte el francès a la general. A manca de 4 etapes ho té tot de cara per revalidar el títol a la categoria de cotxes de sèrie. 

Foj ha fet un pas de gegant per aconseguir la victòria // Foj MPA Team

Foj ha fet un pas de gegant per aconseguir la victòria // Foj MPA Team

Xavi Foj ha fet un pas de gegant per convertir-se, per segon any consecutiu, en el campió de la categoria de cotxes de sèrie del Dakar. El pilot de l’equip Foj MPA Team ha aconseguit una nova victòria d’etapa allunyant-se del seu principal rival, Nicolas Gibon, fins augmentar la seva diferència a 1 hora i 6 minuts en la classificació general. Un c0p d’efecte del de Molins de Rei que arriba a només quatre jornades per finalitzar un ral·li.

L’etapa maratoniana entre Córdoba i La Rioja, amb 353 km d’especial i 279 d’enllaç, reflecteix el que ha estat aquesta edició del ral·li més dur del planeta. Un mà a mà entre Foj i Gibon, on el francès intenta escapar-se a base de motor i infraestructura sense aconseguir-ho per la gran experiència i perícia del molinenc. Foj ha controlat Gibon, pressionant-lo en tot moment a poca distància, fins que aquest, a uns 50 kilòmetres de l’arribada, s’ha vist superat víctima d’una errada. El Dakar és una cursa per als més fiables i, també, per als més pacients. I després de més de 20 anys participant en cada edició Foj és un rival més que temible en tots els aspectes psicològics de la cursa.

Ara queden 4 etapes per arribar al final, tres de les quals d’una dificultat molt elevada. L’avantatge d’1 hora i 6 minuts és suficient com per contemporitzar les diferències i pilotar amb peus de plom. Però en aquest ral·li qualsevol errada humana o mecànica pot penalitzar-te brutalment i, a més, Foj porta menys assistències que el seu rival. Encara queda tot un món per recórrer. 

Recomanacions personalitzades