L’amenaça és Gibon

La categoria de cotxes de sèrie del Dakar 2013 es converteix en un cara a cara entre Xavi Foj i Nicolas Gibon. El molinenc encapçala la taula però Gibon retalla diferències tot i estar encara a més de 45 minuts. 

Xavi Foj és un líder solid // Foj MPA Team

Xavi Foj és un líder solid // Foj MPA Team

Tradicionalment, una de les categories del Dakar que pateix més abandonaments és la categoria de cotxes de sèrie. La raó és molt senzilla: al participar-hi cotxes de sèrie mínimament modificats la resistència dels vehicles és menor. De la mateixa manera, del principal grup de favorits, la majoria perden molt de temps en una etapa o un altra i, per tant, queden exclosos de la lluita pel títol. D’aquesta manera, la victòria final acostuma a ser un u contra u, un cara a cara, un duel a dues bandes entre dos candidats.

I aquest any, al arribar-se a la novena etapa de la competició, els dos noms estan clarament definits. D’una banda el molinenc Xavi Foj, que opta a revalidar el títol, i d’altra banda el francès Nicolas Gibon, que amb un Toyota oficial és molt i molt ràpid. La resta de candidats, com Mitsuhashi o Alheraiz, ja han quedat eliminats a hores d’ara, i només els queda l’esperança que els dos pilots capdavanters abandonin.

L’amenaça és clara i a més molt bona. Gibon ha tornat a guanyar una altra etapa, aquesta vegada entre San Miguel de Tucumán i Córdoba. Possiblement, el francès tingui la màquina més ràpida i l’equip amb millor infraestructures, fet que el fa extremadament competitiu. L’estratègia del molinenc és, doncs, ser més regular que Gibon, un home amb una experiència contrastada en el Dakar. De moment, les coses li van bé a Foj qui, deixant que el seu rival s’emporti les etapes, no cedeix gaire temps. Al arribar a Córdoba, per exemple, Foj ha perdut poc més de 14 minuts respecte el rival, mantenint-lo més de 45 minuts a la classificació general.

Recomanacions personalitzades