Xavi Foj arriba líder a la jornada de descans

L’organització neutralitza la vuitena etapa per problemes meteorològics. Se li dóna el mateix temps a tots els pilots de la T2 i, per tant, Xavi Foj continua líder tot just quan s’arriba a la jornada de descans. 

Foj arriba a la jornada de descans com a líder // Foj MPA Team

Foj arriba a la jornada de descans com a líder // Foj MPA Team

La vuitena etapa del Dakar, entre Salta i San Miguel de Tucumán, ha estat especialment complicada degut a les inclemències meteorològiques. Arribant a l’Argentina, els pilots s’han trobat amb la crescuda d’un riu produïda per les pluges torrencials que han castigat la zona durant les últimes hores. Aquest fet ha obligat a l’organització a neutralitzar alguns punts de la jornada i, en la categoria de cotxes de sèrie, a suspendre l’especial donant-li el mateix temps a tots els participants. Així doncs, Xavi Foj continua líder de la categoria de cotxes de sèrie mantenint la distància respecte els seus rivals: més de 40 minuts sobre l’àrab Alheraiz i gairebé una hora sobre Gibon.

En aquestes condicions, el molinenc ha decidit treure la calculadora i adoptar una estratègia conservadora, sense ser encara conscient de la suspensió de l’etapa per part de l’organització, informació que ha arribat quan ja estava acabant l’especial. El pilot del Foj MPA Team té objectius més importants i ha decidit no lluitar per les victòries d’etapa. A més, en unes condicions especialment perilloses, l’estratègia de Foj té encara més sentit. Es tracta de perdre el mínim temps possible i conservar la mecànica com si fos un tresor. Foj fa el Dakar sense assistència, carregant el Toyota Land Cruiser amb 60 kg de peces de recanvi, i qualsevol problema en el vehicle pot tenir unes conseqüències molt grans.

Xavi Foj perdia 3 minuts i 22 segons respecte el francès Gibon, que està mostrant la seva millor versió durant les últimes etapes. La decisió de l’organització, per tant, ha beneficiat en certa manera al molinenc. Ara els pilots tenen una merescuda jornada de descans que servirà per a que persones i mecàniques agafin forces.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *