Sense mal d’alçada

Xavi Foj continua líder mantenint la diferència sobre els seus rivals directes després de la setena etapa del Dakar 2013. Només perd poc més d’un minut sobre el francès Gibon i en guanya dos sobre l’àrab Alheraiz, segon de la classificació. 

Xavi Foj ha superat una etapa trampa, a més de 4.000 metres d'alçada // Foj MPA Team

Xavi Foj ha superat una etapa trampa, a més de 4.000 metres d’alçada // Foj MPA Team

¿Etapa de transició? Complicat definir d’aquesta manera una jornada on s’ha pilotat a més de 4.000 metres d’alçada, en plena serralada dels Andes. Això sí, el setè dia de Dakar no ha tingut conseqüències importants per a la classificació general de la categoria de cotxes de sèrie, que segueix comandada pel pilot de Molins de Rei, Xavi Foj. La victòria ha estat pel francès Gibon, qui només ha pogut retallar poc més d’un minut sobre el molinenc, segon a l’etapa. Alheraiz, segon a la general, ha quedat tercer a només dos minuts de Foj. Per tant, es pot dir que ha passat un dia més i tot segueix igual, bones notícies pel pilot de l’equip Foj MPA Team.

400 kilòmetres d’enllaç i 200 d’especial, etapa llarga on els pilots han matinat de valent. Era una jornada perillosa per a Xavi Foj, que amb un motor menys potent que els seus rivals havia fer front a 120 kilòmetres de llargues rectes on la velocitat punta és vital. Tot i això, el molinenc assegura que “ha trobat l’equilibri per no perdre gaire temps” amb l’ajuda de l’últim tram de 80 kilòmetres de pista trencada, on Foj se sent molt més còmode.

Però el veritable perill estava en l’alçada a la qual s’ha pilotat, a més de 4.000 metres. Això pot fer que els pilots tinguin problemes físics per la manca d’oxigen i que, els cotxes, s’escalfin molt més de l’habitual. Però Xavi Foj i el seu copilot, Ignacio Santamaría, no han patit mal d’alçada i el Toyota Land Cruiser, tampoc. En resum, un dia menys per aconseguir la victòria final i aconseguir revalidar el títol.

Classificació

1. Foj / Santamaría 23:47:50

2. Alheraiz / Alkendi 24:28:12

3.  Gibon / Miura 24:45:34