Xavi Foj segueix picant pedra

El de Molins de Rei manté el liderat de la categoria de cotxes de sèrie. Foj ha aconseguit augmentar la diferència sobre el segon, Al-Heraiz, però ha perdut temps sobre el tercer, Gibon. Mitsuhashi queda pràcticament eliminat de la lluita per la victòria. 

Foj va saber reaccionar als imprevistos de l'etapa // Foj MPA Team

Foj va saber reaccionar als imprevistos de l’etapa // Foj MPA Team

Un cop aconseguit el liderat a la categoria de cotxes de sèrie, el molinenc Xavi Foj ha encetat el camí que el portarà a la victòria final a través de la regularitat. No es tracta de ser el més ràpid en cada jornada, es tracta de controlar als rivals a una distància prudencial i, sobretot, no cometre cap errada i ser extremadament ràpid quan hi hagi algun problema mecànic. Anar picant pedra, constantment, sense pausa.

Això és precisament el que ha fet el pilot de l’equip Foj MPA Team en la sisena etapa de la competició, amb arribada a la ciutat minera de Calama. Foj ha quedat segon de l’etapa, augmentant la diferència sobre l’àrab Al-Heraiz, segon a la general, però perdent temps sobre el tercer, el francès Gibon, guanyador de l’etapa. Tot i això, els dos queden a un temps prudencial, 31 i 39 minuts respectivament, el que no assegura absolutament res però permet encarar les jornades amb una tranquil·litat relativa. Qui s’ha acomiadat de les seves opcions d’aconseguir la victòria final ha estat el japonès Mitsuhashi, el que era gran favorit, que ja perd més de tres hores respecte el molinenc.

La jornada era relativament còmode per Xavi Foj, que ha superat el primer tram de dunes amb tranquil·litat, fins que en una zona ràpida plena de pedres ha patit la punxada d’una roda, fet que li ha produït una pèrdua de temps quan era el més ràpid.  Però els problemes no s’han acabat amb aquest incident. Al tram final de l’etapa, quan s’estava passant per una zona d’aigua, Foj i Santamaría han comés un error de navegació que els ha allunyat de la traçada correcte durant uns minuts. Dos situacions que la dupla ha solucionat ràpidament. És precisament la capacitat de reacció una de les claus per aconseguir la victòria final en el ral·li més dur del món i l’arquitecte molinenc ha tornat a demostrar que la té.

De moment Foj va picant pedra com els miners de Calama. El més dur de la competició encara està per arribar i, tant pilots com màquines, hauran de fer front al desgast que significa fer un Dakar amb un cotxe de sèrie. Possiblement, el més constant, s’endurà la victòria.

Classificació

1. Foj / Santamaría 21:34:49

2. Al-Heraiz /Alkendi 22:05:53

3. Gibon / Miura 22:33:50

Recomanacions personalitzades