La primavera de Xavi Foj

Segona victòria del molinenc en el Dakar 2013. Foj augmenta la diferència sobre els seus perseguidors en una etapa gairebé perfecte arribant a Arica, la ciutat de l’eterna primavera. L’àrab Al-Heraiz és l’únic que pot seguir el ritme del vigent campió. 

Foj va superant etapes sense problemes // Jose Polo

Foj va superant etapes sense problemes // Foj MPA Team

Mentre els seus rivals directes es van deixant minutades etapa rera etapa, Xavi Foj segueix el seu camí directe cap a revalidar el títol de la categoria de cotxes de sèrie. La cinquena jornada del ral·li més dur del món, entre Arequipa i Arica, ha significat la segona victòria d’etapa del molinenc, que ha augmentat substancialment la diferència sobre  Mitsuhashi, ara a 2 hores i 29 minuts, i sobre Gibon, ara a 1 hora i 22 minuts. De moment, l’únic capaç de seguir el ritme del pilot de l’equip Foj Mpa Team és l’àrab Al-Heraiz, que es troba a 25 minuts i 45 segons, poc més d’un sospir en una cursa d’aquestes característiques.

Arribant a la coneguda com la ciutat de l’eterna primavera, Arica, Xavi Foj s’ha trobat molt còmode en tots els aspectes de la conducció. Sense cap error, ha superat les zones trencades i de fesh-fesh i ha estat genial en una sèrie de trams més similars al mundial de ral·lis que no pas al Dakar, demostrant que també sap explotar la potència del seu Toyota Land Cruiser. Es pot dir que tot li ve de cara. És primavera per al molinenc. Tot el contrari que per als seus rivals, amb molts problemes per arribar a meta.  El japonès Mitsuhashi, la gran alternativa a Foj al començar la competició, ha tornat a perdre una minutada, de la mateixa manera que el francès Gibon. Sembla, però, que ha arribat un rival inesperat. Es tracta de l’àrab Al-Heraiz, integrant de Toyota Japó, que està aprofitant molt bé el potencial del seu l’equip.

No sempre aquest terreny ha estat favorable a Foj. Fa dos anys un camió se’l va endur per davant creant-li molts problemes i, l’any passat, va cometre un error de navegació que va impedir-li col·locar-se líder. Però enguany sembla que les coses són diferents i l’arquitecte aventurer comanda la general sense donar senyals de debilitat. Ara els pilots han deixat Perú i es troben a Xile, fet que significa haver-se d’adaptar al canvi horari perdent algunes hores de descans. Després de cinc jornades els principals rivals de Xavi Foj acumulen problemes i, de moment, l’estructura mecànica del de Molins de Rei es troba intacta i la seva moral, molt alta.

Classificació

1. Foj / Santamaría 16:16:14

2. Al-Heraiz / Alkendi 16:41:56

3. Gibon / Miura 17:38:17