Revolució

Xavi Foj es col·loca líder del Dakar després de l’etapa reina. El seu principal rival en la categoria de cotxes de sèrie, Jun Mitsuhashi, ha perdut 1 hora i 22 minuts després d’una enorme desfeta. 

Foj ha aconseguit el liderat de la categoria // Foj MPA Team

Foj ha aconseguit el liderat de la categoria // Foj MPA Team

La ciutat peruana d’Arequipa és coneguda com “l’heroica ciutat dels lliures“. És en aquest punt on, a base de revolucions, s’ha canviat bona part de la història del Perú. 10 aixecaments en contra de l’ordre establert durant el segle XIX i cinc durant el segle XX en són testimoni. L’últim d’aquests, produït l’any 1955, va ser en contra del dictador Manuel Odría i va ser respost amb una repressió especialment sagnant.

Doncs precisament arribant a Arequipa, el molinenc Xavi Foj ha revolucionat de manera evident la categoria de cotxes de sèrie del Dakar 2013. Ha estat una revolució contra els poderosos, contra l’equip Toyota Japó, amb més pressupost i més recursos per realitzar la gran aventura de fer un Dakar amb un cotxe completament de sèrie. Jun Mitsuhashi, que de moment comandava la categoria amb solvència, ha perdut 1 hora i 22 minuts, víctima de la duresa de l’especial. Mentrestant Foj ha aconseguit la victòria d’etapa i el liderat de la categoria. Un canvi de paradigma que s’ha realitzat en només una etapa. Tota una revolució.

Segons el molinenc aquesta quarta etapa del Dakar era l’etapa reina de la competició. El principi de la jornada ha estat complicat per a Foj, que ha canviat la pressió dels pneumàtics en més d’una ocasió al tenir problemes per poder circular entre la sorra. Després d’aquest tram han arribat una gran part de dunes d’una dificultat terrible. Autèntiques muntanyes de sorra que el català ha pogut superar. Ha estat aquí on Mitsuhashi ha tingut problemes, quedant-se aturat durant força temps, perdent el liderat de la categoria.

Quan el terreny s’ha posat més complicat, més dur, més ‘dakarià’, el de Molins de Rei ha agafat el liderat de la competició, demostrant que el talent pot superar als recursos. Però encara queda molt de ral·li i, en un Dakar, el que avui et fa somriure demà et pot fer plorar. Queden masses dunes per superar com per cantar victòria. 

Classificació T2

1. Foj/Santamaría 13:54:37

2. Gibon/Miura 13:58:19

3. Alheraiz/Alkendi 14:10:16

4. Mitsuhashi/Guehennet 15:17:33

Recomanacions personalitzades