Volant per terres amigues

Xavi Foj li retalla 4 minuts i 14 segons a Mitsuhashi en l’etapa entre Pisco i Nazca. El molinenc acaba segon per darrera del francès Gibon.

Xavi Foj va tornar a volar per les dunes de Nazca // Jose Polo

Xavi Foj va tornar a volar per les dunes de Nazca // Foj MPA Team

La ciutat màgica de Nazca, coneguda per les seves famoses marques, és terreny amic per a Xavi Foj. L’any passat va aconseguir la gran remuntada que el va portar a la victòria en el Dakar, quan semblava que ho tenia tot perdut. I, aquest any, ha començat la remuntada que el pot portar a revalidar el títol en la categoria de cotxes de sèrie. Sense cap mena de dubte, el molinenc té un vincle especial amb aquestes terres, que sempre li porten alegries.

Abans del començar la competició Xavi Foj explicava que el Dakar de debò començava a la tercera etapa, amb una especial de 250km entre Pisco i Nazca. I és al trepitjar el terreny realment complicat quan el pilot de l’equip Foj MPA Team ha començat a treure el millor d’ell mateix. El molinenc ha retallat distàncies respecte al líder de la categoria de cotxes de sèrie, Jun Mitsuhashi, aconseguint una avantatge de 4 minuts i 14 segons sobre el japonès. Això no ha estat suficient com per aconseguir la victòria d’etapa ja que el més ràpid ha estat el francès Gibon, un pilot amb una qualitat extraordinària però que s’ha vist mancat de regularitat durant les últimes edicions del ral·li més dur del planeta.

Foj ha sortit volant de Pisco, fent un primer tram d’especial espectacular. El cotxe es comportava realment bé fent front a les primeres complicades dunes de la competició. Després ha superat amb solvència la segona part de l’especial, plena de fesh-fesh i pedres trencades. En paraules de Xavi Foj: “Hem acabat la primera etapa complicada amb el cotxe intacte”, fet especialment important quan encara no s’ha arribat a l’equador de la competició.

Recomanacions personalitzades