Tots els partits menys CiU i PP donen suport al molinenc Enric Piera

El ple municipal de Molins de Rei aprova una moció de suport al molinenc Enric Piera, multat amb 3.000 € per la Generalitat per considerar-lo “organitzador” d’uns fets no previstos durant la vaga general del 29 de març de 2012. Tots els partits es posicionen a favor menys el PP i CiU, que no dóna cap explicació.

Un quinzena de persones van mostrar cartells en solidaritat amb Enric Piera // Jose Polo

Un quinzena de persones van mostrar cartells en solidaritat amb Enric Piera // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei ha mostrat el seu suport al molinenc Enric Piera, multat amb 3.000€ pel departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya al ser considerat “promotor i organitzador” d’alguns dels actes realitzats durant la passada vaga general del 29 de març, quan es van tallar la circulació de trens i el trànsit de la N-340.

El suport de l’Ajuntament es va fer explícit aprovant una moció presentada per la CUP, partit on milita l’activista, davant d’una quinzena de persones es van desplaçar al consistori durant el passat ple municipal del mes de desembre per mostrar suport a Piera. Albert Botran, regidor de la CUP, va ser l’encarregat de llegir el text de la moció que sostenia que la multa no era res més que “una maniobra repressiva” i destacava que “en cap moment se li va demanar la documentació a Enric Piera”.

La dreta es queda sense paraules davant la multa a Enric Piera

La moció va ser aprovada gràcies al vot a favor de tots els partits progressistes (PSC, Iniciativa, Esquerres i CUP) però no va tenir el suport dels dos partits conservadors, CiU i PP, que van votar-hi en contra. Els convergents no van argumentar el seu vot i cap dels seus regidors es va pronunciar sobre aquest tema. Una actitud singular dins les pràctiques habituals de la federació nacionalista a la vila, que sempre intenta dir la seva a la sala de plens. Per la seva banda, Emilio Ramos (PP), va dir: “Crec en la presumpció d’innocència però no heu explicat bé el cas i jo no sé què va passar aquell dia (…) i quan no sé que votar el millor que puc fer és baixar al carrer i fumar-me un cigarro”. Posteriorment, va complir la seva paraula i va abandonar la sala de plens per anar a fumar.