L’Ajuntament augmenta el pressupost de beques menjador per assumir les retallades

L’Ajuntament de Molins de Rei ha augmentat en 28.000 euros la partida destinada a beques menjador pel curs 2012-2013. Els ajuts arriben a un total de 177 famílies, una xifra similar a la del curs passat tot i la retallada de l’aportació del departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Imatge de l'inici del curs a l'escola La Sínia l'any passat // Jordi Julià

Imatge de l’inici del curs a l’escola La Sínia l’any passat // Jordi Julià

177 families reben ajut econòmic per poder deixar als seus fills a dinar al menjador de l’escola durant aquest curs 2012-2013. No hauria estat possible mantenir un nombre de famílies becades similar al de l’any passat si no hagués estat per un increment de la partida de l’Ajuntament. L’augment, segons es recull al pressupost municipal, és de 28.000 euros i es deu a les retallades de les altres administracions. Amb aquests números s’arriba a donar solució a 177 de les 192 sol·licituds rebudes a principi de curs.

El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha retallat el pressupost de beques menjador i això ha obligat al Consell Comarcal del Baix Llobregat a endurir les condicions per ser beneficiari de l’ajut. Això ha comportat que algunes famílies que abans rebien la beca ara quedessin excloses, però l’augment de l’aportació de l’Ajuntament ha aconseguit que les famílies no rebin l’impacte de les retallades. “Som conscients de la situació de debilitat econòmica de les famílies i per això fem un esforç per ajudar a totes aquelles que el curs passat rebien ajuts”, apunta la regidora de Serveis Socials, Carme Madorell.

Les famílies en pitjor situació econòmica reben beques menjador per valor de 5,10 euros per dia, dels quals 3,10 arriben des del Consell Comarcal i els 2 restants els paga l’Ajuntament. En canvi, els que no arriben a aquest nivell reben 2 euros per ajudar a pagar el menjador. En aquest cas, els diners surten íntegrament de les arques municipals. En total, l’Ajuntament destina 78.310 euros a beques menjador, una decisió a la que tots els grups municipals van donar suport al ple municipal d’octubre.

Recomanacions personalitzades