Xavi Foj se situa quart després del pròleg

Els molinenc supera la primera etapa del Dakar entre Lima i Pisco sense problemes. Després de l’especial més curta de la competició, de 13 km, Xavi Foj se situa quart a la classificació general de la categoria de cotxes de sèrie. 

Xavi Foj i el seu copilot, Ignacio Sanatamaría, al podi de sortida // Foj MPA Team

Xavi Foj i el seu copilot, Ignacio Santamaría, al podi de sortida // Foj MPA Team

Hi ha dos moments on el Dakar mostra la seva cara amable. El primer coincideix amb el dia que comença la competició i, el segon, només està reservat per als millors i és el dia que s’acaba. Així doncs, la capital del Perú, Lima, es va mudar per veure sortir als valents que afronten el ral·li més dur del món durant els propers dies. Segurament, tots els pilots trobaran a faltar el barri de Chorrillos, situat al sud de la capital, on les platges cristal·lines es fusionen amb els clubs de regates. Luxe per un esdeveniment que segons el ministre de Turisme peruà, José Silva, generarà 270 milions de dòlars al seu pais.

Partint de la capital i direcció a Pisco -paraula que significa ocell en quechua- van sortir els pilots del Dakar 2013, entre els quals es troba el molinenc Xavi Foj, actual guanyador de la categoria de cotxes de sèrie. Una especial curta, de 13 kilòmetres, que ha premiat als buggys, tipologia de vehicle que promet donar molta guerra en aquesta aventura. Foj ha acabat quart de la seva categoria, perdent 31 segons amb el guanyador, el japonès de Toyota Mitsuhashi, principal rival del de Molins de Rei per aconseguir la victòria final.

Una etapa amb res a guanyar i molt a perdre si es cometia alguna errada per voler col·locar-se en primera posició abans d’hora. Foj l’ha superat sense problemes i sense sortir-se del guió de la relativa prudència al volant que el caracteritza, conscient de que aquest Dakar tot just acaba de començar a volar.

Recomanacions personalitzades