Xavi Foj comença el Dakar 2013 amb l’objectiu de revalidar el títol

El molinenc aspira a tornar a guanyar el Dakar en la categoria de cotxes de sèrie. Foj encara la seva participació número 22 amb el mateix cotxe que el va portar a la victòria, el Toyota Land Cruiser, i un equip renovat, el Foj MPA Team. Ignacio Santamaría serà el nou copilot. 

Una de les personalitats dels esports de Molins de Rei, Xavi Foj, encara la 22ena participació en el Dakar amb un objectiu ben clar: revalidar la victòria de l’any passat en la categoria T2, dedicada als cotxes de sèrie. Un aventura que porta a pilots i copilots al límit de la capacitats de l’ésser humà a partir del 5 de gener.

Foj optarà a la victòria en la categoria de cotxes de sèrie // Foj MPA Team

Foj optarà a la victòria en la categoria de cotxes de sèrie // Foj MPA Team

Ho intentarà amb un nou equip, el Foj MPA Team, i un nou copilot, Ignacio Santamaría. Una aposta per la continuïtat en el treball ben fet durant les últimes edicions però sense el suport explícit de la marca Toyota, el que significa una reducció del pressupost i del material per fer front als problemes mecànics que sempre, o gairebé sempre, apareixen en el ral·li més dur del món. Santamaría és un copilot experimentat en curses de resistència com la Baja Aragón o la Baja España i tres participacions anteriors en el Dakar, una de les quals amb el “showman” televisiu Jesús Calleja.

El cotxe serà el mateix que el de l’any passat, el Toyota Land Cruiser, modificat a consciència durant els últims mesos per encarar la competició en les millors condicions possibles. Per tant, s’aposta per una cursa on es facin els mínims errors possibles amb una màquina molt fiable. Els pneumàtics, un altre dels punts claus, seran de la marca Coopertires i, per tant, també aportaran un extra de fiabilitat en consonància amb l’estil de conducció de Foj.

Els principals rivals de Xavi Foj seran els components del l’equip oficial Toyota, que amb més pressupost intentaran superar l’experiència del molinenc. A més, després de la decepció de l’any passat, arriben reforçats a nivell tècnic i el gran Jun Mitsuhashi continuarà com a pilot més destacat.

Segons Foj, el recorregut serà “d’una duresa sostinguda a partir de l’etapa tres i fins al final”. Per tant, el Dakar 2013 serà, més que mai, una cursa de resistència. Però la part més cruel de la cursa arribarà a la segona setmana amb les dunes de Copiapó, on l’any passat Foj ja va patir, i les altres temperatures de Fiambalà.