Un incendi a la Riera Bonet crema 150 metres de massa forestal

Un petit incendi declarat aquesta tarda al barri de la Riera Bonet ha cremat una franja d’uns 150 metres de massa forestal. Els Bombers han treballat remullant la zona durant les hores posteriors. S’ha confirmat que es tracta d’un foc intencionat i s’ha obert una investigació per esclarir els fets.

L'incendi s'ha declarat en una zona boscosa propera al dipòsit d'aigua // Àlex Maymó

L’incendi s’ha declarat en una zona boscosa propera al dipòsit d’aigua de la Riera Bonet // Àlex Maymó

Un incendi declarat al voltant de les tres de la tarda a la zona boscosa que envolta el dipòsit d’aigua del barri de la Riera Bonet ha cremat una franja de 150 metres de llarg aproximadament, segons han indicat els Bombers a Viu Molins de Rei.

Pocs minuts després que s’alertés de la situació, la ràpida actuació dels propis Bombers, amb l’ajuda de la Guàrdia Urbana i un grup de guàrdies forestals, ha permès estabilitzar el foc i que l’incendi entrés en fase de control minuts després. Els Bombers han treballat durant les hores posteriors remullant la zona per donar definitivament l’incendi per extingit.

Incendi provocat

Es desconeix l’origen del foc, però una veïna de la zona afirma en declaracions a Viu Molins de Rei que “la setmana passada també van fer un altre foc però més petit”. Un dels guardes forestals desplaçats fins el punt on s’ha originat l’incendi ha assegurat a aquesta redacció que “és totalment segur que el foc hagi estat provocat”. Així doncs, s’ha obert una investigació policial per tractar de trobar els autors.

Tot i que l'incendi ja està controlat, els bombers segueixen remullant la zona // Jose Polo

La ràpida actuació dels bombers ha permès controlar l’incendi en pocs minuts // Jose Polo

 

Jose Polo / Jordi Julià

 • Sort que els bombers han arribat ràpid ja que sinó l’incendi es podria haver extés cap a Sant Pere de Romaní. D’aquest petit incendi cal treure com a lliçó que la pista d’accés al dipòsit d’aigua de la Riera Bonet no és del tot apte pels camions de bombers ja que només un d’ells ha pogut passar i amb moltes maniobres. Jo tornava de treballar i passava per la Riera Bonet i quan he arribat només hi havia dos agents de la Guàrdia Urbana i si el foc s’hagués extés més cap amunt hagués estat dificil apagar-lo ràpid per problemes d’accés.

 • Àlex Maymó

  Sort que els bombers han arribat ràpid ja que sinó l'incendi es podria haver extés cap a Sant Pere de Romaní. D'aquest petit incendi cal treure com a lliçó que la pista d'accés al dipòsit d'aigua de la Riera Bonet no és del tot apte pels camions de bombers ja que només un d'ells ha pogut passar i amb moltes maniobres. Jo tornava de treballar i passava per la Riera Bonet i quan he arribat només hi havia dos agents de la Guàrdia Urbana i si el foc s'hagués extés més cap amunt hagués estat dificil apagar-lo ràpid per problemes d'accés.

 • Doncs espero que els agafin aviat i no torni a passar!! ;-)

 • Jordi Romeu

  L'Àlex te tota la raó. Els accessos a la muntanya des de la Riera Bonet, i a la pròpia ermita de S. Pere de Romaní són extremadament complicats amb vehicle i ja no diré per un camió de bombers. S'han tallat i s'han perdut camins i, certament, no és fàcil accedir a determinats espais de muntanya des del barri.

 • Teresa

  Hay que prestar más atención a estos grupos de jóvenes de entre 14 o 15 años, que están de vacaciones, que se les ve ociosos por las calles y los parques, y que cuya única distracción, algunas veces con botellon, es hacer pequeñas gamberradas, señales de trafico dañadas en Salvat y pasaje Raseta muebles elefante, pintadas de bancos y rotura de fuente en parque Alsina, desaparición del pilon telecópico de Pça Mrcat, etc, etc y esto es un empezar. Yo he dado distintos avisos por teléfono a la G.U. y a parte de la espera, tienen mucha desgana en atender. Ciertamente, con la desgana y la falta de vigilancia de la G.U. actual, En Molins dde Rei cada día vamos de mal en peor. No, no vamos bien. .

 • Pingback: Un incendi torna a cremar la zona forestal propera a Sant Pere de Romaní | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Un altre incendi a la Riera Bonet crema 50 metres quadrats | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Incendi d'una hectàrea de massa forestal a prop de l'ermita de Sant Pere de Romaní | Viu Molins de Rei()