La cavalcada de Sant Vicenç fa el salt a les xarxes socials

La cavalcada de Sant Vicenç dels Horts, amb 117 anys d’història, és una de les més antigues de Catalunya. Aquest 2013 fa el salt a les xarxes socials i es podrà seguir a Facebook i Twitter. A més, s’estrena la carrossa del carbó.

La Cavalcada de Sant Vicenç dels Horts comptarà amb la comitiva més llarga dels seus 117 anys d’història, gràcies a l’estrena de la Carrossa del carbó, que també suposa la incorporació de la Colla de Diables Àngels Diabòlics a la Cavalcada. El recorregut serà de 4 km i es repartiran 1.500 kg de caramels.

Així doncs, seran tretze les carrosses que desfilaran a la Cavalcada, a banda dels grups musicals i el camió dels regals: la Carrossa del Rei Blanc, Carrossa del Rei Ros, Carrossa del Rei Negre, Estrella d’Orient I, Estrella d’Orient II, Camell Reial, Ninot de neu, Bombolla reial, Carrossa de l’Esplai Flor de Neu, Carrosa de l’A.E.G Roc d’Oró, Carrossa de la Colla de Geganters, Carrossa dels infants i Carrossa del carbó. La cavalcada no estrenava una carrossa des de 2004, quan es va afegir a la comitiva la Bombolla reial.

Història i modernitat

La Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts és la més antiga de Catalunya, juntament amb la d’Igualada. Totes dues daten de 1896. L’avi recader Isidre Prats i Boloix va ser el primer a organitzar a Sant Vicenç dels Horts una petita comitiva en la qual Ses Majestats d’Orient repartien joguines en un carro. Des d’aleshores, la Cavalcada de Reis ha estat impulsada per persones voluntàries, ara agrupades en la Comissió Organitzadora de la Cavalcada de Reis, i amb el suport de l’Ajuntament.

Enguany els organitzadors animen els vicentins a viure la Cavalcada no només al carrer, sinó també a les xarxes socials. El pas de Melcior, Gaspar i Baltasar per la vila es podrà seguir a través de Facebook (facebook.com/cavalcadadereis) i Twitter (@cavalcadadereis), amb l’etiqueta #cavalcadasvh.

Un cop els infants hagin lliurat les cartes a Melcior, Gaspar i Baltasar, la Cavalcada començarà a les 20 h, amb el següent recorregut: plaça de la Vila, c. Rafael Casanova, c. La Pobla, c. Nou, c. Barcelona fins a l’Església de Sant Josep, c. Mossèn Jacint Verdaguer, c. Sant Miquel, c. Anselm Clavé, c. Sant Josep, rotonda de la Vinyala i c. Claverol.

Recomanacions personalitzades